Παύλος Μαρινάκης: «Τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα»

19/01/2024
από
Στις δηλώσεις του Ιερώνυμου απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρότεινε σήμερα ότι για το θέμα της ισότητας στον γάμο, το οποίο απασχολεί την κοινωνίας, όπως είπε, «θα μπορούσε να γίνει και δημοψήφισμα».

Σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ 100,3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία. Προφανώς και ακούμε με απόλυτο σεβασμό συνολικά τις απόψεις γιατί η συμβολή της είναι διαχρονική και ειδικά σε περιόδους κρίσεων αυτά τα χρόνια για τη στήριξη των πολιτών. Από εκεί και πέρα. Καταρχάς στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι την έγκριση της ελληνικής κοινωνίας για το νομοσχέδιο την πήραν μέσα από τις εθνικές εκλογές, καθώς ήταν στις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

«Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εθνικές εκλογές που τα κόμματα κατεβαίνουν με τα προγράμματά τους και είτε εγκρίνονται είτε απορρίπτονται. Το δικό μας εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Στο δικό μας πρόγραμμα υπήρχε η ατζέντα για τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ +. Και προεκλογική δέσμευση είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με τον Αρχιεπίσκοπο.

«Είναι ένα επιχείρημα που ακούμε και από άλλους, πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά με δύο μαμάδες και μπαμπάδες. Αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν πολλά παιδιά με δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες και δεν σημαίνει ότι είναι a priori ακατάλληλοι δύο άνδρες ή ένα ετερόφυλο ζευγάρι», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Από το 1946 μπορούν να υιοθετήσουν ένας άνδρας και μια γυναίκα παιδί μόνοι και να συνάψει ένα σύμφωνο συμβίωσης και να το μεγαλώνουν μαζί (με άτομο του ίδιου φύλου). Αλλά δεν έχουν ρυθμιστεί τα δικαιώματα του παιδιού και μπορεί το παιδί να καταλήξει σε ένα ίδρυμα. Πλέον θα ελέγχονται όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια και οι δύο υποψήφιοι για υιοθεσία αν είναι κατάλληλοι ενώ τώρα ελέγχεται στην πραγματικότητα μόνο ένας εκ των δύο. Άρα δεν είναι κάτι που δεν συμβαίνει. Ρυθμίζονται θέματα προς όφελος των παιδιών».

Τέλος, για ακόμη μια φορά δήλωσε ότι η Εκκλησίας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις της όποτε το επιθυμεί και πρόσθεσε: «Εμείς όμως είμαστε ξεκάθαροι. Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, υπάρχει η εκτελεστική εξουσία στη χώρα. Αυτή εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το εγκρίνει. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ψηφιστεί».
Δες και αυτό!