Ιερέας και θεολόγος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πιστεύει ότι ο Joe Biden θα πρέπει να φυλακιστεί, επειδή υποστηρίζει τα νεαρά τρανς άτομα.

Ιερέας Ιλαρίων Αλφέγιεφ

Πρόκειται για τον Hilarion Alfeyev (Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ), στενό σύμμαχο του Vladimir Putin, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων. Σε εμφάνισή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση νωρίτερα αυτό το μήνα επιτέθηκε στον εκλεγμένο πρόεδρο των Η.Π.Α. για την υποστήριξή του προς τα δικαιώματα των τρανς παιδιών

Σύμφωνα με το Russia-24 υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Biden και μιας μητέρας τρανς παιδιού στο δημαρχείο τον Οκτώβριο, κατά την οποία ο δημοκρατικός υποσχέθηκε να «επιβάλει αλλαγή του νόμου» για την προστασία των ΛΟΑΤ+ ανθρώπων.

Ιερέας Ιλαρίων Αλφέγιεφ

Ο Biden είχε πει στη μητέρα: “Η ιδέα ότι ένα 8χρονο παιδί, ή ένα 10χρονο παιδί αποφασίζει, ότι ξέρετε κάτι είμαι τρανς, αυτό θα έκανε τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη, σε αυτό πρέπει να υπάρχει μηδενική διάκριση. Σας υπόσχομαι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει άρνηση σε κανένα δικαίωμα για τις κόρες σας.”

Σχολιάζοντας ο ιερέας είπε: «Όσον αφορά τη δήλωση του Biden για το γεγονός ότι ένα 8χρονο παιδί έχει το δικαίωμα να αλλάξει το φύλο του, το αντιλαμβάνομαι ως βλάσφημο και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που προωθούν τέτοιες ιδέες πρέπει να φυλακίζονται. Είναι έγκλημα να εξαφανίσουμε ένα 8χρονο παιδί ή ακόμη κι ένα 16χρονο κορίτσι, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν για να πάρουν τέτοιες αποφάσεις [ως ενήλικες].»

Ο ιερέας είπε επίσης το ψέμα ότι γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου σε παιδιά, ενώ ισχυρίζεται ότι «δεν είναι πλέον δυνατόν να επιστρέψουν στο αρχικό φύλο» εάν οι άνθρωποι «αλλάξουν γνώμη».

Ο πάτερ Ιλαρίωνας συνέχισε να ισχυρίζεται ότι «η πραγματική αλλαγή του φύλου δε συμβαίνει στην πραγματικότητα» σε τρανς άτομα και ότι αφορά «μόνο στην εμφάνιση.»

Πρόσθεσε: «Θα σας σηκωθεί η τρίχα αν διαβάσετε… για να εκτελέσετε μια τέτοια επέμβαση σε έναν ενήλικα δεν είναι τίποτα περισσότερο από παραμόρφωση και ακρωτηριασμό ενός ατόμου, αλλά για να εκθέσετε τα παιδιά σε τέτοιες επεμβάσεις, καθώς και η προπαγάνδα αυτού του είδους της επέμβασης νομίζω ότι αυτό είναι ένα έγκλημα που πρέπει να ακολουθείται με ποινή.»

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ιλαρίωνας μίλησε πολύ πιο θερμά για τη διοίκηση του Trump.