Ιαν Θορπ: Ντρεπόμουν να αποκαλύψω ότι είμαι gay

21/11/2014

799938-5f8c8f4c-6fce-11e4-906a-553cc51a6e6bO πέντε φορές Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Ιαν Θορπ, βραβεύτηκε πρόσφατα από το περιοδικό GQ με τον τίτλο του άντρα που άσκησε την ισχυρότερη επιρροή.

Τη στιγμή της απονομής ο Θορπ, φανερά συγκινημένος, δήλωσε: “Επρεπε να έχω αποκαλύψει νωρίτερα ότι είμαι ομοφυλόφιλος, αλλά ντρεπόμουν. Δεν είχα το κουράγιο να το κάνω, να σπάσω το ψέμα μέσα στο οποίο ζούσα”.

Ο 32χρονος Αυστραλός, βγήκε δημοσίως κι αποκάλυψε ότι είναι gay τον περασμένο Ιούλιο σε τηλεοπτική συνέντευξη. Οι αποκαλύψεις του είχαν προκαλέσει κύμα στήριξης και συμπαράστασης από ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τον συνεχάρησαν για την αλήθεια του.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!