Η τοποθέτηση της Κωνσταντοπούλου για το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

12/01/2024
από
Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο άμεσα.

Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε κριτική στον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα η κυβέρνηση, και στις δηλώσεις πολλών μελών της ΝΔ ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Όλα τα ζευγάρια και όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα, και το δικαίωμα στον γάμο και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Γιατί αυτό θα πει προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Είναι οκέι κάποιοι στην κοινοβουλευτική σας ομάδα να μην είστε πολύ άνετοι με τα δικαιώματα κάποιων ανθρώπων».

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «Έχω να πω στον κ. Μητσοτάκη ότι αυτό δεν είναι φιλελευθερισμός. Είναι ότι πιο παλαιοκομματικό, συντηρητικό, αντιδραστικό, και είναι και κοροϊδία απέναντι στους ανθρώπους που υποτίθεται ότι θέλει να αναγνωρίσει τα δικαιώματά τους ο κ. πρωθυπουργός.

«Εγώ τον καλώ να καταθέσει το νομοσχέδιο άμεσα, να διαβουλευτούμε και να συζητήσουμε με άνεση. Να πάρει την ευθύνη και να πάψει την κοροϊδία».

«Φέρτε το νομοσχέδιο άμεσα. Θέλουμε να ακούσουμε γιατί νομίζετε ότι κάποιοι άνθρωποι είναι υποδεέστεροι. Να ακούσουμε γιατί νομίζετε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχετε εσείς και εγώ. Και να σας κρίνει ο κόσμος», συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω: 

https://www.facebook.com/plefsieleftherias/videos/1742289279617834/

Βέβαια, να υπενθυμίσουμε ότι αρνητική και ομοφοβική στάση απέναντι στην τεκνοθεσία δεν έχουν εκφράσει μόνο μέλη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς βουλεύτρια από το ίδιο το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου, είχε δηλώσει ότι έχει ενδοιασμούς.

Βουλεύτρια της Πλεύσης Ελευθερίας έχει ενδοιασμούς για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Δες και αυτό!