Σε ερώτημα του vouliwatch, σχετικά με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απάντησε η Έλενα Καραγεωργοπούλου

Αν και η βουλεύτρια της Πλεύσης Ελευθερίας φαίνεται να είναι θετική στο να επιτραπεί η σύναψη γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια – κάνει και αυτή εσφαλμένα αναφορά σε «επιλογές» – σπεύδει να αναφέρει ότι διατηρεί «ενδοιασμούς για την υιοθεσία τέκνου από ανθρώπους που έχουν συνάψει τέτοιες συμβάσεις». Τονίζει, ωστόσο, ότι δεν είναι αρνητική στο να πεισθεί «ότι είναι χρησιμότερο για την κοινωνία και ωφελιμότερο να επιτραπεί και αυτό, αντί να απαγορεύεται».

Επιτρέψτε μου να σας πω, πως βρίσκω εξαιρετικά προβληματική την απάντηση της συγκεκριμένης βουλεύτριας. Κυρίως, γιατί επιτρέπει στην πολιτική της σκέψη και δράση να υπάρχουν ενδοιασμοί γύρω από την αναγνώριση ενός ανθρώπινου δικαιώματος και συγκεκριμένα αυτό που αναφέρεται στη δημιουργία οικογένειας. Κι αυτό μόνο δημοκρατικό δεν το λες.

Επίσης, τι περιμένει η κ. Καραγεωργοπούλου για να πεισθεί και από ποιον; Δεν γνωρίζει ότι εδώ και χρόνια μεγαλώνουν παιδιά σε ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες; Ότι πηγαίνουν σχολείο, σπουδάζουν, δουλεύουν και ότι το μόνο που διαταράσσει τη «χρήσιμη» και «ωφέλιμη» ζωή τους είναι η μη αναγνώριση τους από το κράτος;

Από την άλλη, γιατί πρέπει να αποδείξουμε σε άτομα όπως η κ. Καραγεωργοπούλου, ότι αξίζουμε τα δικαιώματά μας; Το ότι είμαστε άνθρωποι δεν είναι αρκετό; Αλήθεια, η ίδια έχει κάνει κάτι για να το αποδείξει ότι αξίζει τα δικά της;

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο ερώτημα στο «vouliwatch» κλήθηκαν να το απαντήσουν κι άλλα μέλη του ελληνικού (ή του ευρωπαϊκού) κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής – εκτός από την Έλενα Καραγεωργοπούλου – έχει απαντήσει και ο Παύλος Σαράκης (ναι, αυτός στο βίντεο με τον Κασσελάκη) από την Ελληνική Λύση.

Παραθέτω την απάντησή του σε περίπτωση που δεν χορτάσατε αρκετή ομοφοβία.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!