Οι Ταινίες Της Εβδομάδας (02/07/2015)

02/07/2015

5 to 7 (Σχέση 5 Με 7)

5me7

Μια τυχαία συνάντηση φέρνει κοντά έναν 20άρη wannabe συγγραφέα και μια 30άρα Γαλλίδα. Νιώθουν κι οι δύο πως πρέπει να ξαναβρεθούν, όμως αυτή του επισημαίνει πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ 5 και 7… «5 με 7» είναι στη γαλλική αργκό οι ώρες που κάποιος παντρεμένος συναντάει την ερωμένη του… Έτσι κι η Arielle, αποκαλύπτει στον Brian πως είναι παντρεμένη μητέρα δυο παιδιών, και πως η συμφωνία με τον σύζυγό της είναι πως μπορούν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις μόνο σε αυτά τα ωράρια…
Γλυκόπικρη ρομαντική κομεντί με φόντο τη Νέα Υόρκη που διαθέτει αρκετές πρωτοτυπίες και έξυπνες ιδέες συγκριτικά με ταινίες του είδους. Η (κάπως απλουστευμένη ομολογουμένως) παρουσίαση των τυπικών αλλά και ουσιαστικών διαφορών μεταξύ των Αμερικάνων και των Γάλλων, η ανοιχτόμυαλη εκδοχή μιας σχέσης και του πως αυτή μπορεί να προχωρήσει και να ανανεώνεται χωρίς να υπάρχουν προβλήματα και εντέλει η συνειδητοποίηση πως μερικά πράγματα δεν είναι προορισμένα να διαρκούν για πάντα, αλλά πρέπει να τα απολαμβάνουμε τη στιγμή που συμβαίνουν και να τα αναπολούμε όχι με λύπη αλλά με χαμόγελο.
Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Victor Levin και βρίσκει ένα τρόπο να αποδώσει σωστά πτυχές τις ιδιότυπης αυτής σχέσης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Bérénice Marlohe (Skyfall) κλέβει την παράσταση ξεχειλίζοντας αισθησιασμό και αποτυπώνοντας στο πανί μια αρχετυπική μορφή Γαλλίδας γυναίκας, ενώ ο Anton Yelchin (που κάνει τα πάντα τα τελευταία χρόνια) ακολουθεί κάπως, σε έναν πιο αγχωτικό και εσωτερικό ρόλο. Με επιτυχημένο casting (Olivia Thirlby, Lambert Wilson, Glenn Close, Frank Langella) όλοι οι Β ρόλοι έχουν κάτι να προσφέρουν.   (5/10)




Δες και αυτό!