Η ταινία “Dolls of Dresden” ήρθε στους κινηματογράφους

28/03/2024
από
Η ταινία “Dolls of Dresden”(Κούκλες της Δρέσδης), του Αλέξη Τσάφα, έρχεται από 28 Μαρτίου στους Κινηματογράφους Μικρόκοσμος και Βακούρα (Θεσσαλονίκη).

Μια ταινία για την ερωτική σχέση δύο γυναικών, για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία, για την τέχνη και τον έρωτα, γυρισμένη στη Θεσσαλονίκη και στη Δρέσδη. Η ταινία συμμετείχε στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και απέσπασε το βραβείο “Καλύτερης μουσικής”

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Πέμπτη 28 Μαρτίου 21:30 (θα ακολουθήσει Q&A με την συμμετοχή των συντελεστών)

D.J. PARTY: Σάββατο 30 Μαρτίου μετά την προβολή. (με την συμμετοχή των συντελεστών)

ΣΥΝΟΨΗ: Η Άννα είναι μια νέα αντισυμβατική δημοσιογράφος που ζει στη Θεσσαλονίκη. Η γεννημένη στη Δρέσδη Lophiliaείναι μια ζωγράφος που με τον αιρετικό τρόπο ζωής της και την τέχνη της εντυπωσιάζει και προκαλεί. Η τυχαία συνάντηση των δύο γυναικών θα εξελιχθεί σύντομα σε μια βαθιά ερωτική σχέση με την προοπτική δημιουργίας οικογένειας.

Την προσέγγιση των δύο γυναικών θα διακόψει ο αιφνίδιος θάνατος της Lophilia. Η Άννα συγκλονισμένη από την απώλεια της φίλης της και γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ήταν για τη Lophilia το σώμα της να αποτεφρωθεί, θα αναζητήσει στη Δρέσδη τον πατέρα της για να αποσπάσει την απαραίτητη συγκατάθεση του. Η συγκλονιστική εμπειρία της σύντομης γνωριμίας της με την Lophilia, θα καθορίσει τη μετέπειτα ζωή της Άννας.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Πριν από ένα περίπου αιώνα στη Δρέσδη, μια ομάδα ζωγράφων έβαλαν τα θεμέλια του Εξπρεσιονισμού. Οι νεαροί καλλιτέχνες της Δρέσδης απαλλαγμένοι από ταμπού και προκαταλήψεις αγωνίστηκαν μέσα από την τέχνη τους για την ελευθερία της έκφρασης στην τέχνη και τη ζωή. Στις μέρες μας τα φαντάσματα ακραία συντηρητικών αντιλήψεων σχετικά με την αυτοδιάθεση του σώματος και τη σεξουαλική έκφραση, αναβιώνουν ανησυχητικά και επαναφέρουν στην επικαιρότητα τα αιτήματα των εξπρεσιονιστών της Δρέσδης.

Το Dolls of Dresden είναι μια προσέγγιση του ανθρώπινου σώματος και της ψυχής με όχημα δύο διαφορετικούς χαρακτήρες που διερευνούν τη γυναικεία τους φύση και αλληλοσυμπληρώνονται. Οι εντάσεις της Lophilia, που κουβαλά στα κύτταρα της τις αναζητήσεις του Εξπρεσιονισμού, συναντώνται με το μεσογειακό ταμπεραμέντο της Άννας. Οι δύο γυναίκες παρουσιάζονται δυνατές και αποφασισμένες να διεκδικήσουν ό,τι πραγματικά επιθυμούν. Ο αιφνίδιος θάνατος της Lophilia αναδεικνύει το μεγαλείο της Άννας, που σαν μια σύγχρονη Αντιγόνη αγωνίζεται για τη λύτρωση του σώματος και της ψυχής σε ένα περιβάλλον με διάχυτη την αγωνία για ένα αβέβαιο μέλλον».

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέξης Τσάφας
ΣΕΝΑΡΙΟ: Αλεξία Μπεζίκη – Αλέξης Τσάφας
ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2Κ ENTERTAINMENT

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Χριστίνα Σωτηρίου, Αλεξία Μπεζίκη

Ο σκηνοθέτης: Ο Αλέξης Τσάφας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερεις μικρού μήκους ταινίες, τρεις μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας και τρία μεγάλου μήκους δημιουργικά ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες αυτές συμμετείχαν σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ και έχουν λάβει διάφορες διακρίσεις. Ο Αλέξης Τσάφας είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Αλέξης Τσάφας: τηλ. 6974115187, altsa1@otenet.gr


Πληροφορίες:

ΠΡΕΜΙΕΡΑ στους κινηματογράφους: Πέμπτη 28 Μαρτίου 21:30 (θα ακολουθήσει Q&A με την συμμετοχή των συντελεστών)
D.J. PARTY: Σάββατο 30 Μαρτίου μετά την προβολή (με την συμμετοχή των συντελεστών)
ΤRAILER:2kfilms.com


Συζητώντας με τους δημιουργούς της ταινίας «Κούκλες της Δρέσδης» για τα κινήματα και τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα
Δες και αυτό!