Οι ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Pedro Almodóvar) αποτελούν διεθνή θησαυρό, όπου σύμφωνα με την IndieWire, φαίνεται η Τίλντα Σουίντον (Tilda Swinton) έπεισε τον ίδιο να δημιουργήσει τελικά ένα μη ισπανικό έργο.

Το νέο επιβεβαιώνει κι ο ηθοποιός Κάιλ Μπιουκάναν (Kyle Buchanan), όπου στους New York Times, στον λογαριασμό του Twitter, ο Αλμοδόβαρ αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα να ασχολείται με τη μικρού μήκους ταινία με τίτλο “Ανθρώπινη Φωνή” (The Human Voice), στην οποία, προφανώς, θα πρωταγωνιστούν μόνο η Σουίντον και ένας σκύλος.

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο μονόπρακτο θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτώ (Jean Cocteau). Η υπόθεση: Δια τηλεφώνου, μια γυναίκα μαθαίνει ότι ο μακροχρόνιος εραστής της είναι έτοιμος να παντρευτεί κάποιο άλλο άτομο, την επόμενη μέρα.

Ο Αλμοδόβαρ δήλωσε στην IndieWire ότι έχει ήδη συζητήσει με τη Σουίντον τρόπους να αναβαθμίσει την ιστορία και ότι αισθάνεται σίγουρος, ότι βρήκε τη σωστή μούσα για το αγγλικό ντεμπούτο του.

“Χρειάζεσαι την αίσθηση ότι κάποιος σε καταλαβαίνει εντελώς” , είπε, “Η περίπτωση της Σουίντον, ακριβώς όπως την ονειρευόμουν, είναι τόσο ανοιχτή, τόσο έξυπνη, μου έδωσε μεγάλη εμπιστοσύνη με τη λογική, την πρόβα, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον πολύ στενά” .

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της δουλειάς της ηθοποιού, η οποία έχει συνεργαστεί, με σκηνοθέτες, που η πρώτη τους γλώσσα δεν ήταν η αγγλική – όπως ο σκηνοθέτη του Parasite, Μπονγκ Τζουν-χο (Bong Joon Ho), με τον οποίο έχει συνεργαστεί δύο φορές.

Κι ενώ η διάρκεια αυτού του έργου θα είναι μόνο 15 λεπτά περίπου, ο Αλμοδόβαρ λέει ότι θα το χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο για να σκηνοθετήσει σκηνές από το επόμενο εγχείρημά του στα αγγλικά.

Ο σκηνοθέτης εργάζεται πάνω στη προσαρμογή της συλλογή των διασυνδεδεμένων ιστοριών της Λουσία Μπερλίν (Lucia Berlin), με τίτλο: “A Manual for Cleaning Women: Selected Stories” , ενώ στο παρελθόν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εργάζεται πάνω σε μια ταινία, που λάμβανε χώρα σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό.