Η Ρωσία σκέφτεται να συλλαμβάνει τους γκέι άνδρες που αποκτούν παιδιά με παρένθετη για εμπόριο βρεφών

0
44

Να συλλαμβάνει τους γκέι άνδρες που έχουν αποκτήσει παιδιά μέσω παρένθετης μητρότητας με την κατηγορία της “διακίνησης βρεφών”, σκέφτεται τώρα η ρωσική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Independent”, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής της χώρας συνέκρινε την παρένθετη μητρότητα με την εμπορία βρεφών και επέμεινε ότι πρόκειται για αδίκημα όταν άντρες με «μη παραδοσιακό προσανατολισμό» χρησιμοποιούν το σπέρμα τους για εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Σκοπεύουμε να συλλάβουμε έναν αριθμό υπόπτων, ανύπαντρων ανδρών Ρώσων πολιτών, που έχουν χρησιμοποιήσει παρένθετες μητέρες για να γεννήσουν παιδιά», ανέφερε το μέλος της επιτροπής, παρά το γεγονός ότι η παρένθετη μητρότητα είναι νόμιμη στη Ρωσία. Αυτό το σχέδιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση.

Επτά άτομα έχουν ήδη συλληφθεί στη Ρωσία για διακίνηση βρεφών, όταν ένα μωρό που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα πέθανε στην κούνια του τον Ιανουάριο.

Το μωρό βρέθηκε σε μια κλινική στη Μόσχα με τρία άλλα παιδιά, που είχαν γεννηθεί μέσω παρένθετης. Το μωρό πέθανε από φυσικά αίτια.

Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν ότι το μωρό πέθανε «από αμέλεια» και ότι το καθεστώς παρένθετης μητρότητας αποτελούσε «εμπορία βρεφών». Συνελήφθη το ιατρικό προσωπικό και οι δικηγόροι που εμπλέκονται στη διαδικασία.

Ο δικηγόρος Igor Trunov, ο οποίος εκπροσωπεί τους γονείς των παιδιών δήλωσε: «Η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της στάσης των κρατικών λειτουργών. Επέλεξαν να στείλουν τρία παιδιά ηλικίας 11 μηνών σε ψυχιατρική μονάδα για παιδιά».

Οι γονείς των μωρών μήνυσαν την κυβέρνηση στη Ρωσία για «απαγωγή» των παιδιών τους, τα οποία αναγνωρίζονται νομικά ως ξένοι πολίτες.

Ωστόσο, οι κυβερνητικοί ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει το όλο θέμα κατά των ΛΟΑΤ + στη Ρωσία, δήλωσε ο Trunov.

“Θέλουν να συνδέσουν την εμπορία βρεφών με την ιδέα του σεξουαλικού προσανατολισμού, γνωρίζοντας πώς αυτό αντηχεί στο ευρύτερο κοινό. Καταλαβαίνουν ότι κανείς δεν πρόκειται να υπερασπιστεί τους ομοφυλόφιλους.”