Μέλη και ηγέτες της κοινότητας του Κολοράντο Σπρινγκς συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη (23 Νοεμβρίου) για να αποκαλύψουν τη σημαία του Pride, ύψους 25 ποδιών, αναρτημένη πάνω από το δημαρχείο, προς τιμήν των θυμάτων των μαζικών πυροβολισμών στο Club Q.

Η επίθεση, το Σάββατο (19 Νοεμβρίου), σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 25 άλλα. Οι πέντε νεκροί ήταν η Kelly Loving, ο Daniel Aston, ο Derrick Rump, η Ashley Paugh και ο Raymond Green Vance.

Η σημαία είναι από το Sacred Cloth Project και έχει ταξιδέψει σε τοποθεσίες ιστορικών ΛΟΑΤΚΙ+ εκδηλώσεων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Ορλάντο, μετά τον πυροβολισμό στο νυχτερινό κέντρο Pulse, και στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά τη νίκη του 2015 για την ισότητα του γάμου.

«Είναι τιμή μας να μοιραζόμαστε αυτό το σύμβολο ελπίδας, αγάπης και ενότητας με τους ανθρώπους του Κολοράντο Σπρινγκς την ώρα της θλίψης τους», δήλωσε ο Mark Ebenhoch, διευθυντής του Sacred Cloth Project, στην τελετή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GLAAD (@glaad)

 Με διαστάσεις 14 επί 25 πόδια, η σημαία είναι μόνο ένα τμήμα της πολύ μεγαλύτερης σημαίας Rainbow25 Sea to Sea Flag – μήκους 1,25 μιλίων – που ράβτηκε το 2003. Η μεγαλύτερη σημαία κόπηκε σε τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος 93, του Ιερού υφάσματος, το οποίο τώρα ταξιδεύει σε τοποθεσίες κουήρ πένθους και γιορτής.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων, η εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου Nancy Henjum μίλησε στην τοπική και εθνική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Υπάρχει τόση αγάπη και υποστήριξη για εσάς εδώ σήμερα», είπε.

«Πρέπει να συνεχίσουμε για τις επόμενες μέρες, εβδομάδες, χρόνια και τις ζωές που έρχονται – ειδικά για τα κουήρ μη-λευκά άτομα και για τα τρανς άτομα. Ακούσαμε από πολλούς από εσάς χθες, σε αυτό ακριβώς το κτίριο, ότι δεν αισθάνεστε ασφαλείς, δεν αισθάνεστε σεβασμό – ότι πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Θα τα πάμε καλύτερα. Και θα ξεκινήσουμε με την επίδειξη της υποστήριξής μας, ανοίγοντας αυτήν τη σημαία στο ιστορικό μας κτήριο του 1904».

«Καθώς το Κολοράντο Σπρινγκς θρηνεί, είμαστε ενθουσιασμένοι, που αυτή η ιστορική σημαία προσφέρθηκε για έκθεση», δήλωσε η Jessie Pocock, εκτελεστική διευθύντρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Inside Out Youth Services. «Είμαστε ευγνώμονες για αυτήν την απίστευτη κίνηση συμπόνιας».

Κολοράντο Σπρινγκς: Αυτά είναι τα θύματα του Club Q

Ο Τζο Μπάιντεν ζητά να σταματήσει η βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+