Ο Τζο Μπάιντεν αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των πυροβολισμών στο Κολοράντο και ζητά να σταματήσει το μίσος κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Ο Μπάιντεν έγραψε στο Twitter: «Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για τις οικογένειες των πέντε ανθρώπων, που σκοτώθηκαν στο Κολοράντο Σπρινγκς, και για όσα άτομα τραυματίστηκαν σε αυτή την παράλογη επίθεση».

Ωστόσο, σε μια μεγαλύτερη επίσημη δήλωση, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι «η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα έχει υποστεί φρικιαστική βία μίσους τα τελευταία χρόνια». 

«Η βία με όπλα συνεχίζει να έχει καταστροφικό και ιδιαίτερο αντίκτυπο στις ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες σε όλη τη χώρα, με τις απειλές βίας να αυξάνονται», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας το συμβάν στο Pulse Club του Ορλάντο το 2016, όπου σκοτώθηκαν 49 άνθρωποι.

«Συνεχίζουμε να το βλέπουμε ως επιδημία βίας και δολοφονίας κατά των τρανς γυναικών – ειδικά των μαύρων τρανς γυναικών», σημείωσε ο Μπάιντεν. «Και τραγικά, το είδαμε χθες το βράδυ σε αυτήν την καταστροφική επίθεση από έναν ένοπλο, που κρατούσε ένα τουφέκι σε ένα ΛΟΑΤΚΙ+ club στο Κολοράντο Σπρινγκς».

Ο Μπάιντεν επισήμανε, επίσης, το γεγονός ότι το Club Q ήταν ένας ασφαλής χώρος για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα του Κολοράντο, αλλά έχει μετατραπεί σε τόπο «τρόμου και βίας».

Καλεί τις κοινότητες να «διώξουν τις ανισότητες που συμβάλλουν στη βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε το μίσος».

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο συνεχές ζήτημα της αμερικανικής βίας με όπλα: «Οικογένειες έμειναν με μια άδεια καρέκλα στο τραπέζι, και μια τρύπα στη ζωή τους, που δεν μπορεί να γεμίσει. Πότε θα αποφασίσουμε ότι φτάνει πια;»

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επιδημία δημόσιας υγείας της ένοπλης βίας σε όλες τις μορφές της», δήλωσε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι υπέγραψε «τον πιο σημαντικό νόμο για την ασφάλεια των όπλων, εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες» πέρυσι και παρόλα αυτά «πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Πρέπει να θεσπίσουμε μια απαγόρευση των όπλων για να τα απομακρύνουμε από τους δρόμους της Αμερικής».

Αν θέλετε να βοηθήσετε: Colorado Healing Fund

Κολοράντο Σπρινγκς: Αυτά είναι τα θύματα του Club Q