Η queer ατζέντα της εβδομάδας: Τρόποι να αντιμετωπίσετε το κρύο 

11/02/2025
Φιλενάδες καλησπέρα, πιστές στο ραντεβού μας επιστρέψαμε με την queer ατζέντα της εβδομάδας. Το κρύο μπορεί να έχει μπει για τα καλά, αλλά η αθηναϊκή queer σκηνή δεν το βάζει κάτω! Η εβδομάδα αυτή φέρνει μαζί της events που θα σας κάνουν να ξεχάσετε το κρύο – από drag shows και parties μέχρι παραστάσεις και queer εκδηλώσεις. Αντί να κλειστείτε μέσα, φορέστε το πιο cozy αλλά fabulous outfit σας και ανακαλύψτε όλα όσα έχει να προσφέρει η queer σκηνή της πόλης.

Εκδηλώσεις

“Παράγραφος 2η” – Torvas Open Mic για Αστικούς Συγγραφείς @ Bookbar by Kaktos (Αιόλου 39)

Γράφετε, αλλά δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να μοιραστείτε το έργο σας μπροστά σε κοινό; Στην εκδήλωση “Παράγραφος 2η” θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους πίσω από τις ιστορίες και θα τους δώσουμε το μικρόφωνο. Αν αγαπάτε τη συγγραφή – είτε πρόκειται για ποίηση, σενάρια, διηγήματα ή στίχους – αυτή είναι η ευκαιρία σας να ακουστείτε. Το κοινό θα επιλέξει την αγαπημένη του συμμετοχή, η οποία θα κερδίσει και ένα δωράκι! Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Bookbar by Kaktos (Αιόλου 39).

Saint Valentina’s Drag and Bingo @ ΛΑΛΑ (Δεριγνύ 39)

Ελάτε ανήμερα της Αγίας Βαλεντίνας να γιορτάσουμε ή/και να θρηνήσουμε τον έρωτα! Ένα παιχνίδι μπίνγκο γεμάτο κουλαμάρες και βιώματα από την αδίστακτη κουηρωτική σκηνή. Από τη λεσβία που σου έκλεψε το παχύφυτο όταν τα σπάσατε, μέχρι τον γκέι παπά(ρα) και τα παν-πανσεξουαλ που σε χτύπησαν σαν ρεύμα στην πίστα, συμπλήρωσε πρώτ@ την κάρτα μπίνγκο σου, κέρδισε δώρα και απόλαυσε μια βραδιά συλλογικής καψούρας. Χόστιντ από τη μία και μοναδική Παρακατιάνοβα, την Παρασκευή στις 20.30. 

Παραστάσεις

“Η ιστορία της Αμαλ- Ένα κουήρ παλαιστινιακό ημερολόγιο” @ Beaver (Βασιλείου του Μεγάλου 36)

Η ομάδα Διασπορές ανασύρει το ημερολόγιο της queer Παλαιστίνιας Άμαλ (1983-2024) από τα χαλάσματα της Γάζας και παρουσιάζει στιγμιότυπα από τη ζωή της. Η Άμαλ, που το όνομά της σημαίνει «ελπίδα», καταγράφει στο ημερολόγιό της ιστορίες από την καθημερινότητά της στην Παλαιστίνη αλλά και από την εξορία της στον Λίβανο, την Κύπρο, τη Μ. Βρετανία, την Αμερική και την Ελλάδα, μέχρι την επιστροφή της στη Γάζα το 2024. Η Άμαλ συμμετέχει στην Αντίσταση για μια ελεύθερη Παλαιστίνη και ταυτόχρονα αγωνίζεται για το δικαίωμα να ζει και να ερωτεύεται ως queer άτομο. Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 19.30 στο Beaver (Βασιλείου του Μεγάλου 36).

“Η πόλη ή πώς να κοιμηθείτε ήσυχα” στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41)

Η πολιτική κωμωδία του Παναγιώτη Γκιζώτη επιστρέφει και εξερευνά τις αγωνίες και τις αντιφάσεις μιας σύγχρονης πόλης. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και αιχμηρά κοινωνικά σχόλια, που υπόσχεται να σας ταξιδέψει. Η παράσταση θα διαρκέσει από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, με παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00. 

 “Η κληρονομιά μας” @ Κτήριο Τσίλλερ (Μαυρομιχάλη 6)

Το εμβληματικό έργο του Μάθιου Λόπεζ κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα, φέρνοντας στη σκηνή μια συγκινητική ιστορία για την queer ταυτότητα, την απώλεια και την κληρονομιά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μια από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν. Πέμπτη 13 και Σάββατο 15 Φεβρουαρίου Α’ Μέρος, Παρασκευή 14 και Κυριακή 16 Φεβρουαρίου Β’ Μέρος.

 Δάφνη @ Θέατρο ΕΛΕΡ (Φρυνίχου 10, Αθήνα 105 58)

Η παράσταση “Δάφνη” της Ραφαέλλα Μάρκους επιστρέφει στο Θέατρο ΕΛΕΡ (Φρυνίχου 10, Αθήνα 105 58) από τις 3 Φεβρουαρίου 2025 για οκτώ παραστάσεις. Οι επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις είναι στις 10, 11, 17, 18, 24 και 25 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης στις 21.00.

Συγνώμη, κύριε, ποιος είστε; Με τη Χριστίνα Βούλγαρη και τη Marianah Grindr @ Red Jasper Cabaret Theatre (Κεφαλληνίας 18)

Μια κωμική παράσταση αφιερωμένη στις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού από την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και για οκτώ μόνο παραστάσεις στις 21.30.

Η stand up comedian Χριστίνα Βούλγαρη και η drag queen Marianah Grindr παρουσιάζουν ένα διαφορετικό αφιέρωμα στις γυναίκες που τραγούδησαν τις ιστορίες, τις καψούρες και τα ντέρτια μας.

Από την Σπεράντζα Βρανά στην Νατάσα Μποφίλιου και από την Δανάη Στρατηγοπούλου στην Άντζυ Σαμίου, ετοιμαστείτε για μια βραδιά γεμάτη κέφι, γκλίτερ και γαρύφαλα!

«Συγνώμη, κύριε, ποιος είστε;» κι άλλα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το ελληνικό τραγούδι.

Performances 

Dinner Show με τη Δούκισσα και τη Έλενα Νάσιου @ Οδός Λυσίου  (Λυσίου & Μνησικλέους 22)

Μια βραδιά που συνδυάζει υψηλή αισθητική, ζωντανή μουσική και performances από δύο αγαπημένες drag καλλιτέχνιδες. Παρασκευή στην οδό Λυσίου στις 22.00 ετοιμαστείτε για ένα φαντασμαγορικό dinner show που δεν πρέπει να χάσετε! 




Δες και αυτό!