Φιλεναδάρες καλησπερούδια, ενόσω αγωνιούμε για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, βρίσκουμε αφορμή να διασκεδάσουμε με queer εκδηλώσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, μουσικές και παρτάρες. Ψάξαμε από δω, ρωτήσαμε από κεί και καταλήξαμε στις συγκλονιστικότερες επιλογές για queer ξεφάντωμα μέχρι την τελική μας δικαίωση την επόμενη βδομάδα. 

Θέατρο

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ – Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης (Παπαδιαμαντοπούλου 4)

Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ της Πατρίσια Χάισμιθ, «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ», ανεβαίνει σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης. Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Ζούλια, τον κεντρικό ρόλο του Τομ Ρίπλεϊ αναλαμβάνει ο Μιχάλης Συριόπουλος. Η παράσταση παίζεται κάθε Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο (διπλή) στις 18:00 και 21:00, Κυριακή στις 18:00.

Εκδηλώσεις

Bromance – Ze Mitsos and Mpou: A spoken word performance (Κωνσταντινουπόλεως 7)

Την Κυριακή 11/2/24, στις 20:30, στο Σπίτι της Στρέλλας (MicraAsia), έχει προφορική ποίηση τοποθετημένη σε ένα ρομαντικό preValentine πλαίσιο με ό,τι μπορεί να περιέχει αυτό. Ο έρωτας, η αναζήτηση και τα εμπόδια που σε απομακρύνουν από αυτό, μέσα από ποιήματα του Ζε Μήτσου και της Mpou, ντυμένα με μελωδίες λίγο θάρρος και σκληρές αλήθειες. BROMANCE – a spoken word performance. Ο Ζε και η Mpou στην πραγματική ζωή είναι αδέρφια και αυτό σίγουρα είναι το πιο ενδιαφέρον ραντεβού που έχουν βγει μέχρι τώρα. Στον ήχο ο Νίκος Μπίμπης, ενώ το Artwork συνέβη by Giasemaki.

Performance

Εργαστήριο SOPA @ LALA (Δεριγνύ 39)

Το κουηρόσπιτο ΛΑΛΑ μας προσκαλεί στο Εργαστήρι Sopa που θα πραγματοποιηθεί παρουσία τ@ σκηνοθέτ@ με καταγωγή από το Μπουένος Άιρες, Nela Fortunato. O queer πολυχώρος LALA θα φιλοξενήσει ένα δωρεάν εργαστήριο περφόρμανς που θα οδηγήσει σε μια δημόσια παράσταση. Προσκαλεί λοιπόν καλλιτέχν@ από διάφορα πεδία, όπως εκείνο της μουσικής, του χωρού, της υποκριτικής, των οπτικών τεχνών, κλπ., με σκοπό τη διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης γύρω από ερωτήματα που αφορούν τη λογική ενός έργου. Τα συμμετέχοντα θα δουλέψουν μαζί για να δημιουργήσουν νέες εικόνες, χορογραφίες και κείμενο, ενώ το όλο πρότζεκτ θα εξελιχθεί κυρίως στα αγγλικά. Οι ημερομηνίες του εργαστηρίου είναι από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου, και οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα από τις 10:00 έως τη 13:00.

Partiez

Barbie Psychanella: Bad Romantso 

Το μεγαλύτερο Αντι-Βαλεντινιακό πάρτυ έρχεται στο Romantso (Αναξαγόρα 3-5) το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 11 το βράδυ, με δύο stages, και μας καλεί να αντιταχθούμε στην κοινωνική προσδοκία του έρωτα. Στις δύο σκηνές του Romantso, θα συναντήσουμε προσεγμένες μουσικές επιλογές, οι οποίες μέλλεται να ανταποκρίνονται στο έπακρο στη συλλογική μας αγανάκτηση, καθώς και drag show.

Thessaloniki Leather Weekend
Μετά από ένα πετυχημένο πρώτο τριήμερο πέρσι το Φλεβάρη και ένα αντίστοιχο event στην Αθήνα τον Νοέμβρη, ήρθε η ώρα για το δεύτερο Thessaloniki Leather Weekend. Εκεί, στις 9 ως και τις 11 Φεβρουαρίου, από τις 23:00 θα διαπραγματευτούμε φετίχ όπως rubber, puppies, harness κλπ. και θα έρθουμε σε επαφή με τη Leather κοινότητα της Ελλάδας.
Nick Devon – Steph – Rezo: PRDX @ Voila (Αβυσσινίας 3)
Το μαγαζί που μας έγινε συνήθεια επιστρέφει την Παρασκευή με τις ξεσηκωτικές μουσικές επιλογές των Steph – Β2Β – Rezo, σε μια θεματική βραδιά υπό τον τίτλο Paradox. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00 και εμείς περιμένουμε να διαχειριστούμε μουσικά τα προσωπικά μας παράδοξα.
Greek Sunday @ Voila 
Σε πάρτυ με τον διακριτικό τίτλο «Only GR Tunes» μας προσκαλούν την Κυριακή ο Δημήτρης Σαράντος, ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής, παρέα με την dj Μαρία Καρατζίκου. Από τις 18:00 ως τις 23:00 θυμόμαστε τραγούδια που μας σημάδεψαν και απόλυτες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.