Πιστές στο ραντεβού μας για ακόμη μια φορά ετοιμάσαμε τη λίστα που πλέον αποτελεί ιεροτελεστία για μας και που, όπως μας έχετε πληροφορήσει, περιμένετε πως και πως για να σας μπει με το καλό η βδομάδα. Πιο κάτω θα βρείτε εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις, parties και γενικά καυτές επιλογές για να αντιμετωπίσετε τα πρώτα κρύα του χειμώνα. Όχι για να δείτε πόσο σας σκεφτόμαστε αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τις εν λόγω προτάσεις ως τη μόνη βιώσιμη λύση απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια. Μη κάψετε ρεύμα, καταναλώστε queer πολιτισμό!

Ταινίες

Τhe Hunger Games: Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών (Στους κινηματογράφους από 16 Νοεμβρίου)

Photo Credit: Murray Close

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 16 Νοεμβρίου από τη SPENTZOS FILM.
Σε αυτή τη spinoff ιστορία του σύμπαντος των εξαιρετικά επιτυχημένων ταινιών, γυρνάμε περίπου 64 χρόνια πριν, στους 10ους Αγώνες Πείνας με το σκηνικό για την ανθρωπότητα να είναι κάπως διαφορετικό από ότι το είδαμε την τελευταία φορά.

All The Beauty and the Bloodshed: ΕΜΣΤ – Καλλιρόης και Φραντζή

Στις 15 Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν από την επίσημη έξοδό της στις κινηματογραφικές αίθουσες, η StraDa, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζουν σε δύο αποκλειστικές δωρεάν προβολές την αριστουργηματική ταινία: ΟΛΗ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ – All The Beauty and the Bloodshed, μια βαθιά πολιτική και επιδραστική ταινία της, βραβευμένης με Όσκαρ για το CITIZENFOUR, Laura Poitras. Η ταινία, η οποία κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, παρουσιάζει το συνταρακτικό πορτρέτο της Nan Goldin, της καλλιτέχνιδας-ακτιβίστριας που με την τέχνη της προσπάθησε να αλλάξει τον κόσμο.

Το τέρας (Στους Κινηματογράφους από 16 Νοεμβρίου)

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα, Χιροκάζου Κορε-έντα έρχεται σύντομα στους κινηματογράφους. “Το Τέρας” κέρδισε Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Ο νικητής του Χρυσού Φοίνικα (με την ταινία Κλέφτες Καταστημάτων) και διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Χιροκάζου Κορε-έντα επιστρέφει με μια δυναμικά συγκινητική ιστορία αγάπης, καθήκοντος, κοινωνικών συγκρούσεων και μυστικών.

Εκθέσεις

Αποπροσωποποίηση: Κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού. μια προσωπική υπόθεση – Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη : από 13/11

Ο Ιωάννης Αρμυριώτης επεξεργάζεται το ζήτημα της επιρροής των social media, του διαδικτύου και της τηλεόρασης στις ζωές μας στα πλαίσια μιας έκθεσης που στοχεύει να αποτελέσει εργαλείο κοινωνικού διαλόγου, να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει τον θεατή πάνω σε αυτές τις διαταραχές, αλλά και να εμψυχώσει όσους ταλαιπωρούνται από αυτές.

A Rave Down Below: Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας – 18/11 (8 μ.μ.)

Το Μυστήριο 151 A Rave Down Below επικεντρώνεται στη δυνατότητα δημιουργίας σωματικών αρχείων μη γραμμικής μετάδοσης γνώσης και αφήγησης της ιστορίας με απρόσμενες διαπολιτισμικές συγγένειες. Η έκθεση μέσω της ζωγραφικής, της γλυπτικής, ήχων, εγκαταστάσεων και performances επιχειρεί να επαναδιαπραγματευτεί τα όρια του χορού, να σκεφτεί το (συλλογικό) σώμα και την απουσία του, την ανάμνησή του και την αναγκαιότητα της κίνησης. Τα εγκαίνια της έκθεσης συνοδεύονται από μία σειρά performances κι ένα ολονύκτιο party με DJs της τοπικής και διεθνούς rave σκηνής.

Εκδηλώσεις

Δεύτερο Λεσβιακό/Φεμινιστικό Φεστιβάλ: Δημοτική Αγορά Κυψέλης 18 και 19/11

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, έχουμε ανάγκη να συναντηθούμε σε ένα χώρο που θα μπορούμε να είμαστε “εμείς”. Παρά τις δυσκολίες και τα λίγα ψυχικά αποθέματα (ή μάλλον ακριβώς εξαιτίας αυτών) το Δεύτερο Λεσβιακό/Φεμινιστικό Φεστιβάλ μας προσκαλεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης φέτος για να συζητήσουμε διάφορα πολιτικά/κοινωνικά θέματα από λεσβιακή* φεμινιστική μάτια, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες, να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και αλληλεγγύης, και πάνω από όλα να περάσουμε όμορφα σε ένα διήμερο πάρα πολύ λεσβιακό* και φεμινιστικό!

Parties

Eleni Boo @ Beaver

Η miss november επιστρέφει με ένα εξαιρετικό koladiko rnb dj set και υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε άλλα μουσικά και πολύχρωμα σύμπαντα.

FUTURB by QRECLAIM: Βατσαξή 4, Κυριακή 19 Νοεμβρίου (12.45 π.μ.)

Ξεκινώντας ως μία από τις τέσσερις βασικές μουσικές σκηνές των εκδηλώσεων Qreclaim, το Futrub έχει τώρα ξεκινήσει ένα παράλληλο ανεξάρτητο ταξίδι, αντικατοπτρίζοντας την πορεία των Cortex και Huglot. Σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο μουσικό τοπίο, και μέσα σε μια πόλη όπου η εξασφάλιση κατάλληλων χώρων παραμένει μια διαρκής πρόκληση, οι διαχωριστικές γραμμές των μουσικών ειδών έχουν πλέον συγχωνευθεί και ρευστοποιηθεί.