Η Rina Sawayama λέει ότι ότι γεγονός πως «διάσημοι άνθρωποι συνηγορούν ως TERFs» είναι «μια πραγματικά μια στιγμή αφύπνισης» και καταδικάζει τις διασημότητες, που έχουν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα τους, για να μιλήσουν άσχημα για τα τρανς άτομα.

Rina Sawayama
Η Rina Sawayama παρευρίσκεται στην επίδειξη JW Anderson κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου, 17 Φεβρουαρίου 2020 στο Yeomanry House στο Λονδίνο, Αγγλία. (Φωτογραφία: David M. Benett / Dave Benett / Getty Images)

Η πανσέξουαλ μουσικός είπε στο Sky News ότι πιστεύει ότι «τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχωρούν.» 

«Νομίζω, ότι οι τρανς άνθρωποι το γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό αυτό, αλλά να έχουμε τόσους πολλούς διάσημους ανθρώπους να συνηγορούν ως TERFs… αυτό είναι πραγματικά μια στιγμή αφύπνισης.» 

«Είναι μία αίσθηση σαν να πηγαίνουμε προς τα πίσω, ειδικά με τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και με την ΛΟΑΤ+ εκπαίδευση.» 

Rina Sawayama

Η Rina Sawayama μίλησε, αφού κέρδισε το Breakthrough Award στα Attitude Awards την Τρίτη (1 Δεκεμβρίου).

«Πιστεύω ότι είναι το πρώτο μου βραβείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε αισθάνομαι ότι είναι πολύ ξεχωριστό» , είπε.

Η Βρετανίδα-Γιαπωνέζα τραγουδίστρια κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ, Sawayama, τον Απρίλιο. Ο Elton John το χαρακτήρισε ως «το ισχυρότερο άλμπουμ της χρονιάς μέχρι στιγμής» , και οι φανς ελπίζουν ότι θα συμπεριληφθεί στη λίστα των βραβείων Mercury τον Ιούλιο. Όμως όλοι απογοητεύτηκαν, όταν ανακάλυψαν ότι η Sawayama δε θεωρούταν «αρκετά Βρετανή» από τους διοργανωτές των βραβείων Mercury Prize και BRITs.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rina Sawayama (@rinasonline)

Η Sawayama γεννήθηκε στην Ιαπωνία, αλλά ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που ήταν παιδί. Ωστόσο, επειδή δεν είναι πολίτης, έχει όμως “αόριστη άδεια παραμονής”. Αυτό δεν ήταν αρκετό, ωστόσο, για να πληροί τις προϋποθέσεις των βραβείων Mercury Prize και BRITs.

Η ίδια δήλωσε στο Vice ότι η στιγμή του αποκλεισμού της, ήταν μια «σπαρακτική» στιγμή για εκείνη.

«Σπάνια αναστατώνομαι σε επίπεδο που να κλαίω. Και έκλαψα» , είπε.

«Νιώθω ότι έχω συμβάλει στο Ηνωμένο Βασίλειο μ’ έναν τρόπο, που πιστεύω ότι αξίζει να το γιορτάσουμε, ή τουλάχιστον να είμαι επιλέξιμη για να το γιορτάσουμε.» 

Από τότε, η Sawayama μίλησε με τον πρόεδρο της Βρετανικής Φωνογραφικής Βιομηχανίας (BPI), ο οποίος διοργανώνει τα Mercury Prize και BRITs και δήλωσε στο Sky News:

«Ήταν πραγματικά απολογητικός. Συνέβη αυτό που πίστευα κι εγώ ότι ήταν, απλά μια αβλεψία. Έχουν τις δικές τους διαδικασίες για την εφαρμογή των κανόνων και με έχουν διαβεβαιώσει ότι τους εφαρμόζουν σε αυτήν τη διαδικασία. Έτσι, μακάρι.”

Η Sawayama έκανε coming out ως πανσέξουαλ τον Αύγουστο του 2018.

Rina Sawayama

«Πάντα γράφω τραγούδια για κορίτσια, είπε στο Vice. Δε νομίζω ότι έχω αναφέρει ποτέ έναν άντρα στα τραγούδια μου και γι’ αυτό ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rina Sawayama (@rinasonline)