Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας κατά του λεσβιακού γάμου στα Τίρανα

23/05/2024
από
Την έντονη αντίθεσή της στον πρόσφατο λεσβιακό γάμο στο δημαρχείο των Τιράνων, εξέφρασε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, παρά το γεγονός ότι η τελετή δεν είχε νομική ισχύ.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία υπογράμμισε την αποδοκιμασία της, κάνοντας λόγο για σύγκρουση με τη «φυσική τάξη».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας:

«Όσον αφορά τον “γάμο” ομοφυλοφίλων που τελέστηκε στο Δήμο Τιράνων στις 19 Μαΐου 2024, η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας διατηρεί τη θέση που είχε δηλώσει προηγουμένως τον Ιανουάριο του 2024:

Είναι γνωστό ότι η διαιώνιση της ανθρωπότητας έχει βασιστεί στην ύπαρξη των δύο φύλων και στην ένωσή τους.

Κανένας πολιτισμός, θρησκεία ή σύστημα νόμων (Σόλων, Πλάτων κ.λπ.) δεν έχει θεσμοθετήσει την ομόφυλη συμβίωση ως γάμο.

Το αφύσικο δεν γίνεται φυσικό με νομικά διατάγματα. Αντιθέτως, ένας τέτοιος νόμος προσβάλλει τη δημιουργία.

Δεν πρόκειται για κοινωνική πρόοδο, αλλά για σύγκρουση με τη φυσική, καθοδική τάξη.

Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διατυπώσει με σαφήνεια την έννοια και την αξία του γάμου, τη σημασία της οικογένειας και τη γέννηση των παιδιών σύμφωνα με τα ιερά κείμενα και τη μακραίωνη παράδοσή της, όπως διακήρυξε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κρήτης το 2016».

Η δήλωση αυτή αντικατοπτρίζει την προσήλωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις «παραδοσιακές» (ετεροκανονικές) διδασκαλίες της για τον γάμο και την οικογένεια – όχι μόνο στην Αλβανία, καθώς παρόμοιες δηλώσεις ακούσαμε και στη χώρα μας.

Πληροφορίες από Orthodox Times.
Δες και αυτό!