Η ομάδα του The L Word συμμετείχε στην ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου

27/04/2023
από
Για τον εορτασμό της Εβδομάδας Λεσβιακής Ορατότητας, οι ηθοποιοί του The L Word συμμετείχαν μαζί με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre στη χθεσινή ενημέρωση Τύπου.

Η Jean-Pierre συμμετείχε στη συζήτηση που διοργάνωσε η συν-δημιουργός της σειράς, Ilene Chaiken, καθώς οι ηθοποιοί Jennifer Beals, Katherine Moennig, and Leisha Hailey, που υποδύονται τους αγαπημένους χαρακτήρες των Bette, Shane, και Alice, αντίστοιχα, και στην αρχική τηλεοπτική σειρά, αλλά και στο The L Word: Generation Q του 2019.

Σύμφωνα με το LGBTQ Nation, η Jean-Pierre καλωσόρισε και σύστησε την ομάδα του L Word αναγνωρίζοντας την τεράστια επίδραση που είχε η σειρά σε διαφορετικές γενιές κουήρ γυναικών, και όχι μόνο.

https://www.instagram.com/p/Cre6K-hO-Xq/?utm_source=ig_web_copy_link

Επίσης, η εκπρόσωπος τύπου μίλησε για το πως η σειρά έχει σώσει ζωές και για το πώς παρακολούθησε τα γυρίσματα του περσινού επεισοδίου που περιλάμβανε έναν γάμο μεταξύ δύο εμβληματικών χαρακτήρων, «μια στιγμή που σήμαινε τόσα πολλά για τις κουήρ γυναίκες σε όλη τη χώρα», είπε.

Στη συνέχεια ανέφερε το πόσο «μόνη και μερικές φορές αόρατη» ένιωθε, μεγαλώνοντας μια νέα Μαύρη κουήρ γυναίκα.

«Για τόσους πολλούς ανθρώπους στην κοινότητά μας, ο αντίκτυπος του The L Word δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Το να μπορούμε να βλέπουμε διαφορετικές αφηγήσεις που αντικατοπτρίζουν τις ζωές μας είναι απίστευτα σημαντικό».

«Από τις απαγορεύσεις βιβλίων μέχρι τους νόμους λογοκρισίας, οι εξτρεμιστές MAGA (Make America Great Again) θέλουν να ανακαλέσουν την ορατότητα για την οποία παλέψαμε τόσο πολύ, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν το βάζει κάτω…είναι δυνατή, πολεμάει, και δεν πρόκειται να πάει πουθενά».

Έδωσε έμφαση στο ότι ο κόσμος που συμμετέχει στην προεδρεία του Biden υποστηρίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

https://www.instagram.com/p/Cre74Y2up-T/?utm_source=ig_web_copy_link

Μίλησαν επίσης οι Chaiken και Hailey.

Η Chaiken αναγνώρισε ότι την τεράστια δύναμη που έχει το να μιλάς δίπλα στην πρώτη ανοιχτά λεσβία εκπρόσωπο τύπου στην Αμερική, η οποία υπηρετεί επίσης τον πιο υποστηρικτικό σε θέματα ισότητας πρόεδρο.

«Από την όμορφη ανταπόκριση στη σειρά μας μάθαμε πόσο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους, ιδίως για τους νέους, να βλέπουν τον εαυτό τους να αντανακλάται στην ψυχαγωγική μας κουλτούρα και να γνωρίζουν ότι αγκαλιάζονται, εκτιμώνται και δεν είναι μόνοι», είπε.

«Γνωρίζουμε με οδυνηρό τρόπο ότι οι αγώνες μας δεν έχουν τελειώσει ακόμα… Δίνουμε αυτόν τον αγώνα εδώ και γενιές και δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ. Μπορεί να προσπαθήσουν να σβήσουν τις ιστορίες μας από τις σχολικές αίθουσες και τις βιβλιοθήκες, αλλά εμείς είμαστε εδώ… και δεν θα σβηστούμε».

Στη συνέχεια, η Hailey πρόσθεσε: «Στέκομαι εδώ σήμερα επειδή ως νεαρό γκέι κορίτσι στη Νεμπράσκα που έτρεχε σε αγώνες soap box και φορούσε τιράντες με ουράνιο τόξο, ήμουν ορατή από την οικογένειά μου. Η αγάπη και η υποστήριξή τους μου έδωσαν το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να ζήσω τη ζωή μου ανοιχτά».

«Η ορατότητα δεν είναι μόνο η πράξη του να σε βλέπουν», συνέχισε. «Είναι η ικανότητα να βλέπεις». Στη συνέχεια μίλησε στα κουήρ άτομα που αγωνίζονται καθημερινά για το δικαίωμα τους να υπάρχουν: «Σας βλέπουμε».

Μετά τη συζήτηση, οι ηθοποιοί συναντήθηκαν με ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη της διοίκησης του Προέδρου Joe Biden για να συζητήσουν τις προσπάθειες για την προώθηση της ΛΟΑΤΚΙ+ ισότητας.

Στο Instagram, οι σταρ γιόρτασαν την εμφάνισή τους στον Λευκό Οίκο.

«Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μία φορά στη ζωή ενός ηθοποιού να συμμετέχει σε ένα έργο που προσφέρει τόσο καλό, σε μια ουσιαστική θεραπεία για τόσους πολλούς», έγραψε η Jennifer Beals, μαζί με το βίντεο με τους ηθοποιούς και τη Jean-Pierre να περπατούν στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου υπό τους ήχους του Run the World (Girls) της Beyonce.

«Ξεκινάει με την ορατότητα. Το να γνωρίζεις ότι η ιστορία σου -είτε εν μέρει είτε στο σύνολο της- αξίζει να ειπωθεί, έχει σημασία. Είναι τιμή μου να είμαι σύμμαχος της λαμπρής, ποικιλόμορφης, ατρόμητης ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας . Έχω κερδίσει πολύ περισσότερα από όσα έχω δώσει. Τι τιμή. Είμαι τυχερή».

https://www.instagram.com/reel/Cre0GzKg4rp/?utm_source=ig_web_copy_link
Δες και αυτό!