Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ καλεί τους γονείς να υποβάλουν δηλώσεις απαλλαγής των παιδιών τους από την θεματική εβδομάδα, που πρόκειται να οργανωθεί στα γυμνάσια με θέμα τις έμφυλες ταυτότητες.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς έστειλε εγκύκλιο, η οποία μάλιστα θα αναγνωσθεί στους ναούς της περιφέρειάς του την Κυριακή, με την οποία καλεί τους γονείς να «προστατεύσουν τα παιδιά από τη διαστροφή της προσωπικότητάς τους».

«Η δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας, εκτός του ότι προσβάλλει τη δημόσια αιδώ και τη θρησκευτική μας συνείδηση, στέλνει προς τους νέους μηνύματα ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς και αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας και της κοινωνίας με το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και αιτία ψυχοπαθολογικών διαταραχών στα παιδιά, που θα ανατραφούν από ομοφυλοφιλικά ζεύγη, όπως επιδιώκεται», λέει ο μητροπολίτης, ενώ χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου «έγκλημα».

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ προτείνει ακόμη στους γονείς να ζητήσουν εγγράφως την απαλλαγή του παιδιού τους από το περιεχόμενο του άξονα για τις έμφυλες ταυτότητες με την παρακάτω αιτιολογία:

«είναι αντίθετο με τις κοινωνικές μου αντιλήψεις, τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές μου πεποιθήσεις, βάσει των οποίων διαπαιδαγωγώ το παιδί και επιπλέον προσβάλλει ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος».

Τέλος, καλεί τους γονείς θα δηλώνουν ότι «σε διαφορετική περίπτωση, για οποιαδήποτε βλάβη υποστούμε είτε ο υπογράφων είτε ο ως άνω μαθητής, επιφυλάσσομαι να ζητήσω αστικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες από κάθε υπαίτιο που συνέπραξε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται κι ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, όπου ζητάει την ανάκληση του άξονα για τις έμφυλες ταυτότητες αναφέροντας ότι «φθάσαμε να εισηγούνται τρόπους ανωμαλοποιήσεως του μέλλοντος της πατρίδος μας».

Το θέμα θα επιδιωχθεί να συζητηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 8 και 9 Μαρτίου για το μάθημα των θρησκευτικών.