Η μητρόπολη Πειραιώς, το ομοφοβικό κίνημα και οι «θεραπείες» μεταστροφής

21/12/2023
Όλο και πιο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα ή είναι η ιδέα μου; 

Η μητρόπολη Πειραιώς και ο Μητροπολίτης της εξέδωσαν ανακοίνωση (μη χάσουν), για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον γάμο και την τεκνοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα προωθούν, όπως αναφέρουν: «την εξαιρετική εργασία της Εριτίμου Ιατρού, κυρίας Παναγιώτας Χατζηγιαννάκη, μέλους του κινήματος “Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά”».

Το κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά» έχει δημοσιεύσει (στον ιστότοπο που διατηρεί) διάφορα ομοφοβικά – τρανσφοβικά άρθρα, χρησιμοποιώντας έναν παραπλανητικό αλλά άκρως επικίνδυνο συνδυασμό επιστήμης και εκκλησιαστικού λόγου. Σε ένα, μάλιστα, άρθρο της, η ομάδα του «Μαμά, Μπαμπάς & Παιδιά» φαίνεται να αναγνωρίζει τις θεραπείες -βασανιστήρια- μεταστροφής ως «επιστημονικό αντίλογο που έχει ποινικοποιηθεί», ενώ σε ένα άλλο υπερασπίζονται με θέρμη τις θεραπείες – βασανιστήρια – μεταστροφής προτρέποντας τους γονείς να «εκφράσουν την αντίρρησή τους στο νομοσχέδιο που απαγορεύει τη θεραπείας μεταστροφής και να προστατέψουν το δικαίωμα κάθε ατόμου στη θεραπεία».

Το νομοσχέδιο έγινε τελικά νόμος. Νόμος, ωστόσο, που εξαιρεί τους ιερείς και την εκκλησία, αφού αναφέρεται μόνο σε «επαγγελματίες», ενώ όπως είναι γνωστό θέτει και το ζήτημα της «συναίνεσης».

Μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της χώρας υποστηρίζει το μέλος μιας αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας που υποστηρίζει τις (ψευδο)θεραπείες μεταστροφής. Έχουμε έναν νόμο που δεν επηρεάζει την εκκλησία ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να εφαρμόζονται αυτές οι θεραπείες (σε ενήλικα άτομα) αν αυτά συναινούν.

Αν ένα άτομο πέσει θύμα όλου αυτού του προπαγανδιστικού συστήματος και δώσει -έχοντας παραπλανηθεί -τη συναίνεσή του, ποιος θα είναι υπεύθυνος γι΄αυτό το έγκλημα; Η εκκλησία; το κίνημα Μαμάς, Μπαμπάς και Παιδιά; Το κράτος;

Όλο και πιο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα ή είναι η ιδέα μου;

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!