Ένα ελληνικό site για τη «μαμά και τον μπαμπά» που προωθεί τις θεραπείες μεταστροφής

03/03/2023
Σε πολλές χώρες του κόσμου, οι σύλλογοι γονέων και γενικά οι ομάδες που απαρτίζονται από γονείς συμμετέχουν σε εκπαιδεύσεις και προσανατολίζονται σε δράσεις ενημέρωσης, προκειμένου να υποστηρίξουν τις όποιες ταυτότητες των παιδιών τους. Αυτά αλλού, γιατί στην Ελλάδα οι γονείς δημιουργούν ιστότοπους με στόχο να πείσουν άλλους γονείς ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. 

Πάρτε για παράδειγμα το mumdadandkids.gr, ένα site «για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας», που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να τρομοκρατήσει όποιον γονέα (κάνει το λάθος να το επισκεφθεί) γύρω από τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και σε ένα πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Προτάσεις προς τους γονείς για την αντιμετώπιση των θεωριών του φύλου στα σχολεία».

Σε αυτό λοιπόν αναφέρεται ότι «η εμπειρία άλλων κρατών δείχνει πως αυτές οι (σ.σ. ΛΟΑΤΚΙ) συμπεριφορές είναι υψηλού κινδύνου καθώς συνοδεύονται συχνά από κατάθλιψη, αυτοκτονία και οδηγούν τα παιδιά στις ψυχοδραστικές ουσίες. Είναι απορίας άξιο λοιπόν γιατί θα έπρεπε να επιβεβαιώνονται πάση θυσία και να μην δίνεται η εναλλακτική δυνατότητα να αλλάξει ένα παιδί που δεν έχει παγιώσει ακόμη αυτή την συμπεριφορά». Επικαλείται, μάλιστα, και μια έρευνα που δείχνει το υψηλό αυτόν κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ νέοι, χωρίς ωστόσο να επισημαίνεται ότι «τα αρνητικά και κακοποιητικά περιβάλλοντα» στα οποία ζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ευθύνονται για τα υψηλά αυτά ποσοστά και όχι φυσικά οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες τους (το ξέχασαν μάλλον).

Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο, αφού η ομάδα του «Μαμά, Μπαμπάς & Παιδιά» φαίνεται να αναγνωρίζει τις θεραπείες -βασανιστήρια- μεταστροφής ως «επιστημονικό αντίλογο που έχει ποινικοποιηθεί». Σε ένα άλλο, μάλιστα, άρθρο τους υπερασπίζονται με θέρμη τις θεραπείες – βασανιστήρια – μεταστροφής προτρέποντας τους γονείς να «εκφράσουν την αντίρρησή τους στο νομοσχέδιο που απαγορεύει τη θεραπείας μεταστροφής και να προστατέψουν το δικαίωμα κάθε ατόμου στη θεραπεία».

Περιττό να αναφέρω ότι υποστηρίζουν το outing των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς ενώ επικαλούνται ένα σωρό σαχλά αλλά εξαιρετικά επικίνδυνα επιχειρήματα που καμία σχέση δεν έχουν με τη σύγχρονη και επιστημονική πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι, κυρίως για τα παιδιά τους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!