Η Margaret Atwood έσβησε με απλή λογική την τρανσφοβική JK Rowling

09/11/2020
από

Η Margaret Atwood, η συγγραφέας του “The Handmaid’s Tale”, σε συνέντευξή της στην Βρετανική εφημερίδα The Times ρωτήθηκε για την υποστήριξή της προς τα τρανς άτομα.

Ο δημοσιογράφος, Bryan Appleyard, ρώτησε την Atwood τη γνώμη της για την περιφρόνηση της J.K. Rowling προς τα τρανς άτομα. Η απάντηση της Atwood δεν άρεσε, όμως, στην αντι-τρανς εφημερίδα προπαγάνδας, κι έτσι διέγραψε αργότερα τη συνέντευξή της, και μάλιστα, παρόλο που η συγγραφέας έστειλε στον Appleyard ένα άρθρο από την Scientific American, που υποστηρίζει τις απόψεις της σχετικά με το φύλο, σύμφωνα με το PinkNews.

Η Margaret Atwood είχε δηλώσει:

“Το πιο ενοχλητικό πράγμα για μένα είναι ότι είμαι αυστηρή αγνωστικίστρια. Εννοώ ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ πεποίθησης και γεγονότος. Και δεν πρέπει να συγχέονται αυτά τα δύο. Μπορείτε να πιστέψετε ότι σας αρέσει, ότι οι τρανς άνθρωποι δεν είναι άνθρωποι, αλλά αυτό δεν είναι γεγονός. Δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μόνο δύο κουτάκια (για το φύλο). Έτσι, οι δύο ερωτήσεις που πρέπει να γίνονται για οτιδήποτε είναι: Είναι αλήθεια; Και είναι δίκαιο; Επομένως, εάν δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μόνο δύο κουτάκια για το και το φύλο είναι σταθερό και αμετάβλητο, τότε είναι δίκαιο να αντιμετωπίζετε τους τρανς ανθρώπους σαν να μην είναι αυτές/οί που λένε ότι είναι;” 

https://avmag.gr/125541/ti-einai-ayto-poy-den-mporei-na-katalavei-i-j-k-rowling/
Δες και αυτό!