Η Madonna βγήκε με Progress Pride σημαία σε συναυλία και προκάλεσε αντιδράσεις

315
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας της, η Madonna βγήκε στη σκηνή φορώντας μια Progress Pride σημαία, και άφησε τους fans της να ζητωκραυγάζουν. Ωστόσο, η επιλογή της σημαίας προκάλεσε τα σχόλια πολλών ατόμων στα social media.

Την ώρα της εμφάνισης της στην O2 Arena του Λονδίνου την Κυριακή (15 Οκτωβρίου), η βασίλισσα της ποπ τύλιξε τη σημαία γύρω από τους ώμους της, ενώ τραγουδούσε το «Don’t Cry for Me Argentina».

Πλαισιωμένη από χορευτές, οι οποίοι φορούσαν παντελόνια παραλλαγής, καλύμματα θηλών σε σχήμα σταυρού και τις λέξεις «no fear» γραμμένες στην πλάτη τους, η Madonna στάθηκε στη σκηνή και έδειξε με υπερηφάνεια τη σημαία, την οποία φορούσε ως κάπα.

Η στιγμή αυτή ήταν μία από τις πολλές κατά τη διάρκεια του σόου, όπου η σταρ επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ειδικά η Progress Pride σημαία είναι αυτή που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις, εξαιτίας της συμπερίληψης των τρανς αλλά και των κουήρ Μαύρων ατόμων.

Χρήστες στα social media την έχουν περιγράψει ως «ομοφοβική σημαία», λέγοντας ότι «αντιπροσωπεύει τη διαγραφή της ομοφυλοφιλίας, την καταστροφή των γυναικείων δικαιωμάτων, και τον ακρωτηριασμό των παιδιών».

Ένας άλλο άτομο υποστήριξε ότι η Madonna φόρεσε τη σημαία «για να φανεί νέα, hip και edgy».

Ωστόσο, πολλά άτομα υπερασπίστηκαν τη διάσημη τραγουδίστρια, επισημαίνοντας ότι το ποπ είδωλο υποστηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα από την αρχή της καριέρας της – και ποτέ δεν την ένοιαξε τι σκέφτεται ο καθένας γι’ αυτό.

Madonna in a metallic outfit during her Celebration tour

Σε άλλα σημεία της περιοδείας, η Madonna έβγαλε στη σκηνή πλακάτ που έλεγαν «τα δικαιώματα των τρανς ατόμων είναι ανθρώπινα δικαιώματα». Επίσης, αφιέρωσε συγκεκριμένα τραγούδια («Holiday» και «Live to Tell») στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που έχασαν τη ζωή τους κατά την εποχή της κρίσης του AIDS.

Απαντώντας στον ισχυρισμό ότι η Progress Pride σημαία προωθεί την «κατήχηση των παιδιών», ένας θαυμαστής έγραψε: «Αν με τον όρο κατήχηση εννοείτε τον σεβασμό και τη βεβαιότητα ότι τα παιδιά ξέρουν ότι τα αγαπούν και τα σέβονται επειδή είναι αυτό που είναι, τότε ναι, το υποστηρίζει αυτό. Αλλά δεν θα το έλεγα κατήχηση, θα το έλεγα ανθρωπιά».

Άλλα σχόλια τονίζουν ότι η Madonna δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε την Progress Pride, προσθέτοντας ότι είναι μια συμπεριληπτική σημαία.