Η Lizzo απαντάει στις αντί-τρανς νομοθεσίες της Νεμπράσκα

0
57
Το ποπ είδωλο Lizzo απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μια πραγματική βασίλισσα και σύμμαχος των ΛΟΑΤΚΙ+, κατακεραυνώνοντας την αντι-τρανς νομοθεσία της Νεμπράσκα σε μια όμορφη ομιλία.

Η Lizzo είναι γνωστή για την υποστήριξη που δείχνει στα τρανς και γενικά ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Η συναυλία της στο Τενεσί τον Απρίλιο – μέρος της συνεχιζόμενης περιοδείας για το τελευταίο της άλμπουμ, Special – έγινε μια χρυσή ευκαιρία για την τραγουδίστρια ώστε να αψηφήσει την καταπιεστική απαγόρευση των drag shows στην πολιτεία.

Παρά το γεγονός ότι οι θαυμαστές της την προέτρεψαν να ακυρώσει την ημερομηνία της περιοδείας στο Τενεσί, η Lizzo ανέβηκε στη σκηνή σε μια χαρούμενη πράξη αντίστασης με μια λαμπερή παρέα από απόφοιτες του RuPaul’s Drag Race και τοπικές drag queens.

Στα βραβεία People’s Choice Awards πέρυσι, η Lizzo παρέλαβε δύο βραβεία με έναν εμπνευσμένο λόγο που τίμησε ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης μιας τρανς γυναίκας.

Το μήνυμα της Lizzo για την αγάπη και την αποδοχή είναι ένα μήνυμα που η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα έχει αγκαλιάσει ολόψυχα και η τραγουδίστρια του 2 Be Loved έχει συμπεριλάβει trans, non-binary και gender non-conforming άτομα στην τελευταία συλλογή shapewear Yitty. Διαθέτοντας μια σειρά από διάφορα εσώρουχα, όπως binders, η σειρά Your Skin είναι «για άτομα όλων των ταυτοτήτων φύλου».

Και την Παρασκευή (19 Μαΐου), η Lizzo δεν κρατήθηκε καθόλου όταν υπερασπίστηκε τη σωτήρια για τη ζωή, τρανς και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη.

Η νομοθεσία LB574 της Νεμπράσκα πέρασε την ίδια μέρα, παρά τις ηρωικές προσπάθειες δύο Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων και μιας μητέρας ενός τρανς παιδιού, να το κωλυσιεργήσουν.

Η Lizzo επέκρινε τη νομοθεσία επί σκηνής και πέρασε ένα μήνυμα αποδοχής και αγάπης.

«Όποιο έρχεται σε ένα σόου της Lizzo πρέπει να ξέρει ότι είμαι υπέρ του δικαιώματος των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στα αναπαραγωγικά δικαιώματα και στη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο», είπε η σταρ.

«Υπάρχουν στιγμές που μιλάω πολύ για την πολιτική. Αλλά υπάρχουν παιδιά εδώ απόψε. Και πραγματικά ραγίζει η καρδιά μου που υπάρχουν νέα παιδιά που μεγαλώνουν σε έναν κόσμο που δεν τα προστατεύει».

«Αφήστε με λοιπόν να γίνω ο ασφαλής χώρος σας απόψε. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ποιος είστε. Μην αφήσετε κανέναν νόμο να σας πει ποιος δεν είστε, είστε αυτοί που είστε, εντάξει;

«Σε βλέπω. Η ύπαρξη σου είναι αληθινή. Αξίζεις να είσαι εδώ σε κάθε μορφή».

«Αυτοί οι νόμοι δεν είναι αληθινοί. Εσύ είσαι αυτό που είναι πραγματικό και σου αξίζει να προστατεύεσαι».

Και για τους ενήλικες στην αίθουσα, ο Lizzo συνέχισε: «Για όποιο είχε ανάγκη να το ακούσει αυτό το παιδί μέσα του, αξίζει να προστατευτεί και εσείς».

Η hitmaker του Juice κατακλύστηκε από αγάπη στο διαδίκτυο για την ομιλία της, συγκεντρώνοντας επαίνους στο Twitter από τον γερουσιαστή της πολιτείας της Νεμπράσκα, John Fredrickson, ο οποίος έγραψε: «Σε ευχαριστώ, @lizzo, που έδωσες στη Νεμπράσκα αυτό που χρειαζόταν απόψε».

Ο γερουσιαστής Hunt – ο οποίος δεσμεύτηκε να κωλυσιεργήσει κατά των αντί-τρανς νομοσχεδίων στην πολιτεία τους τελευταίους τρεις μήνες – έγραψε στο Twitter: «Η @lizzo αντέδρασε στη σημερινή ψηφοφορία και είπε ότι αν κάποιος είναι εδώ που δεν υποστηρίζει τα αναπαραγωγικά και τρανς δικαιώματα, θα πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι γι’ αυτό εδώ».

Η δημοσιογράφος Erin Reed, αρραβωνιαστικιά της νομοθέτιδας της Μοντάνα Zooey Zephyr επιβράβευσε επίσης τη στάση της Lizzo, γράφοντας: «Καταπληκτικό. Η Lizzo, μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους, αντιμετωπίζει απόψε στη Νεμπράσκα το LB574 – την απαγόρευση φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο και την απαγόρευση αμβλώσεων».