Ο Hozier υποστήριξε τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα για ακόμη μία φορά

183
Ο Hozier, ένας ακλόνητος σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, εξήγησε γιατί ο αγώνας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα «δεν τελειώνει ποτέ».

Ο Ιρλανδός τραγουδοποιός έχει εδώ και καιρό δείξει την υποστήριξή του στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, από την κυκλοφορία του “Take Me To Church” το 2013 μέχρι και τις δηλώσεις του για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Τον Μάρτιο, ο βραβευμένος καλλιτέχνης συμμετείχε στη ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπική εκδήλωση του Τενεσί “Love Rising” μαζί με μουσικούς όπως η Hayley Williams και η Maren Morris με σκοπό να καταδικάσει τα σκληρά αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια που προωθούνται στην πολιτεία αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Αφού κυκλοφόρησε το τελευταίο του «μαγευτικό» άλμπουμ Unreal Unearth την Παρασκευή (18 Αυγούστου), ο Hozier μίλησε στο Variety για το γιατί η μάχη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική.

Hozier performing.

«Τα anti-drag νομοσχέδια μόνο από πλευράς νομοθεσίας ήταν πραγματικά απίστευτα αντιδραστικά και αρκετά κακώς ορισμένα και οπισθοδρομικά», εξήγησε.

Συντηρητικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως το Τενεσί, η Μοντάνα και η Αλαμπάμα, επιχείρησαν τους τελευταίους μήνες να απαγορεύσουν τα δημόσια drag performances, προκαλώντας την κατακραυγή των drag queens, των διασημοτήτων και της ευρύτερης ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Όταν δεν υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας ως πολίτες σε μια δημοκρατία, όταν δεν εμφανίζεσαι σε πράξεις αλληλεγγύης, τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο πολύ γρήγορα», συνέχισε ο Hozier. «Πάντα εκπλήσσομαι με το πόσο γρήγορα συμβαίνει ή μπορεί να συμβεί αυτό.

«Πολλοί από αυτούς τους αγώνες δεν τελειώνουν ποτέ πραγματικά, καταλαβαίνετε; Κάθε γενιά θα πρέπει να δώσει τη δική της μάχη», πρόσθεσε.

Οι απαγορεύσεις των drag shows έρχονται εν μέσω της αυξανόμενης αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίας και ρητορικής στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό έχει οδηγήσει σε άθλιες επιθέσεις κατά της τρανς κοινότητας και απειλεί τα ήδη δύσκολα κατακτημένα δικαιώματα, όπως η ισότητα στο γάμο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Hozier αποφάσισε να παρευρεθεί στην εκδήλωση “Love Rising” και να υπερασπιστεί την κοινότητα ενάντια σε αυτή την οπισθοδρομική διολίσθηση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Εξήγησε πώς αρχικά συμμετείχε ως στενός φίλος μιας από τις διοργανώτριες, της κουήρ μουσικού Allison Russell, λέγοντας ότι «φρόντισε να έρθω».

Allison Russell (L) performs with Hozier (R) at Love Rising benefit.

«Πέρα από το ότι ήθελα απλώς να δείξω την υποστήριξή μου στην κουήρ κοινότητα του Νάσβιλ, πάντα μένω έκπληκτος με το πόσο γρήγορα τα τελευταία 10 χρόνια, ας πούμε, έχουμε φύγει από ένα πλαίσιο όπου αυτές οι συζητήσεις δεν αποτελούσαν καθόλου θέμα.

«Ξέρετε, τα τρανς άτομα υπήρχαν από πάντα, αλλά είναι απίστευτο ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γίνει αποδιοπομπαίοι τράγοι», είπε.