Η κυβερνήτρια του Oregon, Kate Brown μίλησε για την αμφιφυλοφίλια της στην ετήσια συγκέντρωση τελειόφοιτων μαθητών. Πρόκειται μια από τις σπάνιες φορές που μιλά για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό δημοσίως.

Αρχικά έκανε αναφορά στη ζωή της κατά τα τέλη της δεκαετίας του 80, όπου φοβόταν ότι θα χάσει τη δουλειά της επειδή έβγαινε με μια γυναίκα. Ενώ έκανε λόγο για το outing που υπέστη από εφημερίδα του Oregon, η οποία δημοσίευσε άρθρο για τους LGBT νομοθετές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν οι γονείς της από τη Minesota στο Oregon και να έχουν μια εξαιρετικά δύσκολη συνύπαρξη μαζί τους που κατέληξε στο να της πουν ότι θα ήταν πιο εύκολο γι’αυτούς αν ήταν απλώς λεσβία.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στους γκέι φίλους της που την αποκαλούσαν queer κατά το ήμισυ και στους στρέιτ φίλους της που θεωρούσαν πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θέλει. Επίσης, εξέφρασε το φόβο του coming out στους νομοθέτες συναδέλφους της, αλλά μίλησε και για τις δύσκολιες που αντιμετώπισε σε ένα συμβούλιο που αποτελούνταν μόνο από cis λεύκους και πιθανώς straight άνδρες.

“Δεν είχαν εμπειρίες σαν τις δικές μου. Δεν ήξεραν πως είναι να φοβάσαι να πας στη δουλειά, Ήμουν πολύ αγχωμένη για το πως θα με “συνδέσουν” στο μυαλό τους οι συνάδελφοι μου.”

Επιπλέον, θυμήθηκε πως μέχρι τα 30 της δεν αυτοπροσδιοριζόταν ως bisexual :

“Δεν υπήρχε κανένας άλλος στη χώρα…  Επόμενως ήταν κάπως : ” Τι σημαίνει αυτό;”.  Ήμουν ειλικρινής αλλά δεν έιχα βάλει κάποια “ταμπέλα”.”

Παράλληλα, έκανε λόγο για το πως αισθάνεται καθημερινά για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό ενώ προέβη και σε αποκαλύψεις για τη σχέση της με την μητέρα της:

“Κάποιες μέρες νιώθω σαν να βρίσκομαι σε δύο κόσμους, αλλά ακόμα δεν ανήκω σε κανένα.  Νόμιζω ότι η μητέρα μου είπε ” Μα πρέπει να το λένε κάθε φορά;”.

Τέλος, εξομολογήθηκε ότι έλαβε μια επιστολή από κάποιο νεαρό bisexual άτομο που διαμένει στην Indiana:

“Ένιωσαν πως το coming out μου τους έδωσε ένα λόγο να ζήσουν, πως υπάρχουν εκεί έξω άτομα σαν και αυτούς. Αυτό ήμουν σε θέση να το πω στη μάμα μου : Αυτό κάνει τεράστια διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.”