Η Jamie Lee Curtis υποστηρίζει δημόσια την τρανς κόρη της

231
Η βραβευμένη με Όσκαρ Jamie Lee Curtis υποστήριξε για ακόμη μία φορά δημόσια τα τρανς δικαιώματα και μίλησε για τον αγώνα που έχει δώσει για να προστατεύει την κόρη της, Ruby Guest.

Η Jamie Lee Curtis, 64 ετών, είναι σύμμαχος της τρανς κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια.

Τον τελευταίο χρόνο έχει δώσει στο αγαλματίδιο του Όσκαρ της τις αντωνυμίες they/them, έχει κάνει αναρτήσεις υποστήριξης των τρανς νέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και το πιο σημαντικό: είναι πάντα δίπλα στην 27χρονη τρανς κόρη της, Ruby.

Η υποστήριξη και η συμμαχία της είναι σημαντική και αξιοσημείωτη, σε μια εποχή που τα τρανς δικαιώματα δέχονται επιθέσεις σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, με συντηρητικούς πολιτικούς να στοχοποιούν την κοινότητα μέσα μιας σκληρής νομοθεσίας και ρητορικής.

Εμφανιζόμενη στην εκπομπή Morning Joe του MSNBC την Παρασκευή (28 Ιουλίου) με τον οικοδεσπότη Joe Scarborough, η Curtis κατήγγειλε τη «δαιμονοποίηση» των τρανς ατόμων ως «απαίσια και τρομακτική».

«Η ζωή έχει να κάνει με την αγάπη. Το να είσαι γονιός σημαίνει να αγαπάς, και εγώ αγαπώ τη Ruby. Την αγαπώ».

Η Ruby Guest έκανε come out ως τρανς γυναίκα το 2020 και η ίδια και η Curtis έδωσαν σχετική συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2021.

Η Curtis δήλωσε στο Morning Joe: «Ο κόσμος έλεγε: “Είσαι τόσο σπουδαία που τη δέχεσαι!”. Και σκέφτηκα: για τι πράγμα μιλάνε;

«Είναι η κόρη μου. Αυτό το πλάσμα ήρθε σε μένα και μου είπε, “Αυτή είμαι εγώ”. Και η δουλειά μου είναι να πω, “Καλώς ήρθες σπίτι”. Θα αγωνιστώ και θα υπερασπιστώ το δικαίωμά της να υπάρχει, ενάντια σε οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει».

Η Curtis δήλωσε ότι τώρα είναι μια «πραγματικά δύσκολη εποχή» δεδομένης της «απαίσιας πολιτικής ρητορικής».

Η ηθοποιός του Freaky Friday παραδέχτηκε ότι μεγαλώνει και μαθαίνει καθημερινά.

«Προσπαθώ να μάθω. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι δεν ξέρω τα πάντα», κατέληξε.

«Ξυπνάω κάθε μέρα και λέω: “Δεν τα ξέρω όλα”. Δεν ξέρω πολλά. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν ξέρω τίποτα. Και υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθω».

«Ρώτησα ανθρώπους, τους είπα να με βοηθήσουν να μάθω, να με εκπαιδεύσουν πάνω σε αυτά τα θέματα. Ήθελα να ακούσω και τις δύο πλευρές.

«Γιατί αν ακούω μόνο τη μία πλευρά ενός επιχειρήματος ή μιας ιδέας, τότε δεν έχω την ικανότητα να σκέφτομαι και η όλο το κόνσεπτ εδώ είναι να έχουμε κριτική σκέψη».

Συντηρητικές πολιτείες, όπως το Κεντάκι και το Κάνσας, έχουν προωθήσει αντί-τρανς νομοσχέδια κατά τη διάρκεια του 2023, στοχεύοντας στην υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο των τρανς νέων και απαγορεύοντας στα τρανς άτομα να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στο φύλο τους.