Η J.K. Rowling ευχήθηκε σε μια θαυμάστριά της «Merry TERFmas»

20/12/2022
από
Η συγγραφέας του Harry Potter ευχήθηκε σε μία θαυμάστριά της «Merry TERFmas», μια τρανσφοβική αναφορά που έγινε viral πέρυσι από τους followers της.

Ο όρος «ΤERF» (trans exclusionary radical feminist) χρησιμοποιείται από συγκεκριμένα άτομα που κάνουν χρήση του φεμινισμού για τα επιτεθούν στα τρανς άτομα. Η Rowling είναι ένα απ΄αυτά τα άτομα.

Μία γυναίκα (Sian) που ακολουθεί τη Rowilng στο Twitter έγραψε πως υποφέρει από εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD) και ότι το μόνο πράγμα που την κάνει χαρούμενη είναι ότι η Rowling χρηματοδοτεί ένα καταφύγιο για θύματα βιασμού που αποκλείει τις τρανς γυναίκες.

Ως απάντηση η γνωστή συγγραφέας της ευχήθηκε «Merry TERFmas».

Η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι από τους fans της Rowling, που θέλησαν να γιορτάσουν την πρώτη φορά που η ίδια δήλωσε ανοιχτά της υποστήριξή στην – γνωστή για τις τρανσφοβικές της απόψεις – ακτιβίστρια Maya Forstater.

Πριν λίγες μέρες η Rowling αναφέρθηκε στο κέντρο στήριξης κακοποιημένων γυναικών, που δημιούργησε στο Εδιμβούργο. Αυτό το κέντρο, που ονομάζεται Beira’s Place θα αποκλείει τις τρανς γυναίκες.
Δες και αυτό!