Η Indeed προσφέρει χρήματα στους τρανς υπαλλήλους της για να μετεγκατασταθούν σε ασφαλέστερες πολιτείες

0
72
Η πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας Indeed έχει ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα πληρωμής 10.000 δολαρίων για τους τρανς υπαλλήλους της, προκειμένου να τους βοηθήσει να μετεγκατασταθούν σε ασφαλέστερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Καθώς οι ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες όσον αφορά τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και την υγειονομική τους περίθαλψη, με ορισμένες πολιτείες να ψηφίζουν νόμους και πολιτικές που επηρεάζουν σοβαρά τη ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ορισμένες ομάδες και εταιρείες αρχίζουν να αντιδρούν.

Παρόλο που η Indeed Inc. ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για την παροχή βοήθειας στους τρανς υπαλλήλους τον Ιούλιο, μόλις τώρα δημοσιοποιήθηκε, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η πρωτοβουλία θα προσφέρει σε όλα τα τρανς εργαζόμενα άτομα ή τους εργαζόμενους που έχουν τρανς άτομα στην άμεση οικογένειά τους, μια πληρωμή 10.000 δολαρίων για να τους βοηθήσει να διαφύγουν σε πολιτείες που εξακολουθούν να προσφέρουν gender affirming care και είναι γενικά πιο φιλόξενες για όσα άτομα μπορεί να την αναζητούν.

To Sam Burger που χρησιμοποιεί ουδέτερες αντωνυμίες και εργάζεται στην εταιρεία ως content creator, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι έκανε χρήση της πρωτοβουλίας μόλις ανακοινώθηκε από την Indeed Inc. Ο υπάλληλος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να εγκαταλείψει τη γενέτειρά του, το Austin του Texas, και να μετακομίσει στο Denver του Colorado.

Μόλις έμαθα ότι θα έπαιρνα τα χρήματα, ήταν σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου“, μοιράστηκε με το Bloomberg.

Από τότε που μετακόμισε στο Denver με τον σκύλο και τις δύο γάτες του, ανέφερε ότι αισθάνθηκε πολύ πιο ευπρόσδεκτο και λέει ότι βρήκε τις τοπικές ιατρικές υπηρεσίες πολύ πιο εξυπηρετικές από εκείνες που υπήρχαν στην γενέτειρά του. Τώρα σχεδιάζει να προχωρήσει σε ορμονοθεραπεία.

Το συγκεκριμένο άτομο είναι ένα από τα λίγα που έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής. Άλλοι ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενοι, ιδίως όσοι ζουν στο Texas και τη Florida, έχουν αναφέρει ότι αισθάνονται ανησυχία για το μέλλον τους σε αυτές τις πολιτείες.

Η αντιπρόεδρος της Indeed για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα, τη Συμπερίληψη και την Ενσωμάτωση, Misty Gaither, εξήγησε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με μια ομάδα επιχειρηματικών πόρων για ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενους για να βρουν τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο αριθμό πολιτειών που ψηφίζουν νόμους για τον περιορισμό της υγειονομικής περίθαλψης των τρανς ατόμων.

Μια έρευνα που διεξήχθη από την Indeed νωρίτερα φέτος διαπίστωσε ότι το 62% των τρανς ατόμων αισθάνεται πίεση να διαχειριστούν την ταυτότητά τους στην εργασία, ενώ το 38% αισθάνεται πίεση να κρύψει εντελώς την ταυτότητά φύλου τους.

Εν τω μεταξύ, το 57% αισθάνθηκε ότι ήταν σημαντικό για τον εργοδότη τους να προσφέρει παροχές ειδικά για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά μόνο το 23% ανέφερε ότι όντως έχει τέτοιες παροχές στην τρέχουσα εργασία του.

Προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους μια πληρωμή ύψους 10.000 δολαρίων, η εταιρεία αντιστοιχεί στο ετήσιο όριο των 10.000 δολαρίων για την αποζημίωση των ταξιδιών των εργαζομένων εκτός της πολιτείας για ιατρική περίθαλψη.

Οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση δημιουργηθεί από την πληρωμή, η οποία θεωρείται εισόδημα, θα καλυφθεί από την Indeed Inc, δήλωσε η Gaither.

Η εταιρεία, της οποίας τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Texas, γνωρίζει ότι αυτό το νέο σύστημα θα μπορούσε πιθανώς να αντιμετωπίσει κάποιες αντιδράσεις από το κοινό, τους ενδιαφερόμενους φορείς ή τους κρατικούς αξιωματούχους. Αλλά η Indeed φαίνεται έτοιμη να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να βρεθεί στο δρόμο της. Και δεν είναι η μόνη εταιρεία που καταβάλλει προσπάθειες για τους τρανς υπαλλήλους της.

Ενώ η Intuit προσφέρει ένα παρόμοιο σύστημα πληρωμών μετεγκατάστασης στους υπαλλήλους της, το Netflix και η Amazon θα αποζημιώσουν τους υπαλλήλους μέχρι και 10.000 δολάρια σε έξοδα ταξιδιού για να λάβουν υγειονομική περίθαλψη εκτός πολιτείας.

Η Starbucks προσφέρεται να καλύψει την περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο των τρανς εργαζομένων και να τα βοηθήσει να βρουν τους κατάλληλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η Meta θέλει να βοηθήσει τους εργαζόμενους και τα εξαρτώμενα μέλη τους να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο μέσω του πακέτου παροχών προς τους εργαζόμενους.

Είναι μια μικρή αρχή, αλλά αυτές οι παροχές μπορούν να αλλάξουν ή και να σώσουν εντελώς τη ζωή κάποιων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Ας ελπίσουμε ότι όλο και περισσότερες εταιρίες θα ακολουθήσουν τέτοιες πολιτικές.