Η γκέι κοινότητα του Reddit συζητά για τη διαφορά ηλικίας

28/03/2024
από
Μετά από ανάρτηση ενός άνδρα στο Reddit, στην οποία αναφέρει ότι πήγε με κάποιον 50 χρόνια μεγαλύτερό του, διάφορα άτομα εξέφρασαν τις σκέψεις τους γύρω από τη μεγάλη διαφορά ηλικίας σε μια σχέση.

«Είμαι 19 ετών και τελευταία ασχολούμαι με την γκέι πλευρά της αμφιφυλοφιλίας», εξήγησε ένα άτομο σε μια ανάρτηση. «Μπήκα στο Grindr, γνώρισα κάποιον στην ηλικία μου, έκανα κάποια πράγματα, και την επόμενη μέρα γνώρισα αυτόν τον 68χρονο τύπο. Ήταν γαμάτο. Δεν ξέρω ακριβώς πως να αισθανθώ λόγω της διαφοράς ηλικίας, αλλά fuck ήταν καλό.

«Είναι κάτι συνηθισμένο αυτό; Πολύ μεγαλύτεροι άνδρες [να πηγαίνουν] με άνδρες της ηλικίας μου; Ήμουν αρκετά άνετα όλη την ώρα, είχα αυτόν τον τύπο να με λατρεύει πλήρως, κάτι που ήταν κάπως σουρεαλιστικό», συνέχισε. «Απλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το πως να αισθανθώ και ήθελα να πάρω και κάποιες άλλες γνώμες, γιατί φαίνεται η διαφορά ηλικίας είναι μεγάλη».

Just fucked a guy 3 times my age
byu/Vertical_Sand inaskgaybros

Συνολικά, η κοινότητα είχε ένα σαφές μήνυμα για τον 19χρονο: Εφόσον όλα είναι συναινετικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να πηγαίνεις με μεγαλύτερους.

«Εξερευνάς και διασκεδάζεις. Δεν θα το σκεφτόμουν τόσο πολύ. Απλά να είσαι προσεκτικός», αναφέρει η κορυφαία απάντηση. «Όταν ήμουν 18 ετών πειραματιζόμουν με όλες τις ηλικίες. Νομίζω ότι ένας 50χρονος ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία».

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιδέα ενός ηλικιακού χάσματος 50 ετών δεν έβαλε κάποιους σε σκέψεις. Αλλά τελικά, είναι ατομική επιλογή με ποιον θα τα φτιάξεις, όπως επιβεβαίωσε και μια άλλη ανάρτηση.

«Νομίζω ότι εφόσον είναι και οι δύο ενήλικες που συναινούν, δεν υπάρχει τίποτα ανήθικο ή κακό σε αυτό που έκαναν. Νομίζω ότι είναι κάπως αηδιαστικό…. Ναι. Αλλά γάμα τι πιστεύω, είναι η ζωή σου», απάντησε ένα άλλο άτομο. «Νομίζω ότι αυτό που εννοούν με το “απλά πρόσεχε” είναι ότι οι μεγαλύτεροι άντρες έχουν μεγαλύτερη εμπειρία όταν πρόκειται να μιλήσουν σε άντρες και μπορεί να είναι κάπως χειριστικοί – αλλά αυτό ισχύει για ανθρώπους όλων των ηλικιών».

Αρκετοί σχολιαστές μοιράστηκαν ιστορίες από τις σχέσεις τους με διαφορά ηλικίας και από τις δύο οπτικές γωνίες.

«Μπα, δεν είναι παράξενο. Είμαι γύρω στα 30 και κοιμάμαι συνέχεια με 50άρηδες και 60άρηδες», έγραψε ένας χρήστης. «Είναι γενικά υπέροχοι στο κρεβάτι – με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό, πάθος. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι το θεωρούν περίεργο, αλλά εφόσον περνάτε και οι δύο καλά, αυτό είναι το μόνο που μετράει».

«Είμαι 69 ετών και αυτός που βγαίνω μου είναι 26 ετών. Βλεπόμαστε τακτικά εδώ και ένα χρόνο. Ήταν η καλύτερη εμπειρία, συμφωνούμε και οι δύο με αυτό και μην διστάζετε – οι μεγαλύτεροι άντρες είναι μέντορες», αναφέρεται σε μια άλλη ανάρτηση. «Μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυτά που ξέρουμε».

Ένα τελευταίο άτομο συνόψισε τις σκέψεις του επιγραμματικά: «YOLO».
Δες και αυτό!