Το Νταγκεστάν αναγκάζει άτομα να βοηθήσουν στην παγίδευση γκέι ανδρών

08/07/2024
από
Οι αρχές της Ρωσικής Δημοκρατίας του Νταγκεστάν φέρεται να έχουν εξαναγκάσει ή να έχουν επιχειρήσει να δωροδοκήσουν τουλάχιστον δύο άνδρες για να συνεργαστούν μαζί τους σε ένα σχέδιο παγίδευσης γκέι ανδρών στην περιοχή.

Τον περασμένο μήνα, το ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Novaya Gazeta Europe με έδρα τη Λετονία, ανέφερε ότι ο δημιουργός γκέι περιεχομένου για ενήλικες με έδρα τη Μόσχα, Matvey Volodin, είχε παρασυρθεί στο Νταγκεστάν τον Μάιο από Ρώσους αστυνομικούς που εμφανίζονταν ως θαυμαστές του στο διαδίκτυο. Όταν έφτασε, συνελήφθη, ξυλοκοπήθηκε και το τηλέφωνό του κατασχέθηκε.

Ο δικηγόρος του δήλωσε αργότερα στη ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση North Caucasus SOS, ότι η αστυνομία ανάγκασε τον Volodin να τους βοηθήσει να παγιδεύσουν άλλους γκέι άνδρες στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εφαρμογές γνωριμιών, η αστυνομία προσκάλεσε τουλάχιστον πέντε άλλους άνδρες σε ένα διαμέρισμα, όπου φέρεται να βιντεοσκόπησαν τις σεξουαλικές επαφές του Volodin μαζί τους.

Ένα ομόφυλο ζευγάρι παρασύρθηκε στο διαμέρισμα του Volodin μέσω της εφαρμογής για γκέι άνδρες, Hornet. Η αστυνομία βιντεοσκόπησε τη συνάντησή τους με τον Volodin και αργότερα τους συνέλαβε. Ένας από τους άνδρες κατηγορήθηκε για διανομή πορνογραφίας την περασμένη εβδομάδα, αφού οι αστυνομικοί βρήκαν ένα βίντεο που έστειλε στον σύντροφό του.

Σύμφωνα με τη Novaya Gazeta Europe, μετά την «ακούσια συνεργασία» με την αστυνομία για αρκετές ημέρες, ο Volodin συνελήφθη για χουλιγκανισμό. Ήταν προγραμματισμένο να αφεθεί ελεύθερος στις 5 Ιουνίου, αλλά συνελήφθη αμέσως ξανά καθώς έβγαινε από ένα κέντρο κράτησης στο Νταγκεστάν. Αργότερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραγωγή και διανομή πορνογραφίας και τέθηκε υπό κράτηση. Το Parni+, ένας ρωσικός ιστότοπος για τη σεξουαλική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, δήλωσε τον Ιούνιο ότι ο Volodin, ο οποίος φέρεται να ζει με τον HIV, δεν έλαβε τα φάρμακά του.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Novaya Gazeta Europe ανέφερε ότι ένας άλλος γκέι άνδρας, ο οποίος ζήτησε να κατονομαστεί με το ψευδώνυμο Yusuf, συνελήφθη επίσης στις 5 Ιουνίου, αφού η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας του βρέθηκαν σε ένα τηλέφωνο που ανήκε σε έναν από τους άνδρες που είχαν παρασύρει στο διαμέρισμα του Volodin.

Ο Yusuf ισχυρίζεται ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για τον Volodin ή το USSRBoy, το ψευδώνυμο με το οποίο ο Volodin δημοσιεύει περιεχόμενο για ενήλικες στο διαδίκτυο.

Ο Yusuf ισχυρίζεται επίσης ότι, ενώ ήταν υπό κράτηση, οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να τον πληρώσουν για να συνεργαστεί σε ένα σχέδιο παγίδευσης παρόμοιο με αυτό στο οποίο φέρεται να υποχρέωσαν τον Volodin. Είπε ότι έθεσαν ως όρο για την απελευθέρωσή του να συμφωνήσει, ενώ τον καταγράφουν με κάμερα.

Αφού αφέθηκε ελεύθερος, ο Yusuf μπόρεσε να επικοινωνήσει με τη North Caucasus SOS, η οποία τον βοήθησε να διαφύγει από τη χώρα.

Πηγή: LGBTQ Nation
Δες και αυτό!