Η Giorgia Meloni χαρακτήρισε την παρένθετη κύηση «απάνθρωπη»

15/04/2024
από
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni, δήλωσε ότι η παρένθετη κύηση είναι «απάνθρωπη» και τάχθηκε υπέρ των αυστηρότερων κυρώσεων κατά της πρακτικής αυτής, συμπεριλαμβανομένων υψηλών προστίμων και πολυετών ποινών φυλάκισης.

Η παρένθετη κύηση είναι ήδη παράνομη στην Ιταλία, αλλά το κυβερνών κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας» της Meloni έχει εισαγάγει νομοσχέδιο, που θα ποινικοποιήσει περαιτέρω την πράξη, αυξάνοντας τα πρόστιμα από 600.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ευρώ αυξάνοντας τις ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες σε δύο χρόνια.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η παρένθετη κύηση είναι μια απάνθρωπη πρακτική», δήλωσε η Meloni στο συνέδριο «Για μια νέα Ευρώπη: Δημογραφική μετάβαση, περιβάλλον, μέλλον», στη Ρώμη την Παρασκευή.

«Υποστηρίζω το νομοσχέδιο που την καθιστά οικουμενικό έγκλημα», πρόσθεσε.

Τα σχόλια της Meloni έρχονται λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση εγγράφου από το Βατικανό, στο οποίο αναφέρει ότι η παρένθετη κύηση «παραβιάζει» την αξιοπρέπεια του παιδιού και της γυναίκας. Στο ίδιο έγγραφο, ο Πάπας χαρακτηρίζει τις επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου ως «ιδεολογική αποικιοκρατία».

Η κίνηση για την ποινικοποίηση της παρένθετης μητρότητας θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως μια κίνηση κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Η Ιταλία ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποίησε το σύμφωνο συμβίωσης (2016), αλλά δεν έχει θεσμοθετήσει την ισότητα στον γάμο, σε συμφωνία με την Καθολική Εκκλησία.

Επί κυβέρνησης Meloni, τα πιστοποιητικά γέννησης άλλαξαν ώστε να αναγράφονται σε αυτά οι όροι «μητέρα» και «πατέρας» αντί για «γονέας 1» και «γονέας 2». Το 2023 σε ορισμένους δήμους, στους οποίους ηγούνται οι «Αδελφοί της Ιταλίας», τα ονόματα των μη βιολογικών γονέων αφαιρέθηκαν από τα πιστοποιητικά γέννησης.
Δες και αυτό!