Η μητέρα μίλησε.

Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, ο RuPaul μοιράστηκε ένα νέο βίντεο μέσω των επίσημων λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης του RuPaul’s Drag Race, δηλώνοντας την άμεση αντίθεσή του σε όλα τα νέα νομοσχέδια κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που εισάγονται στις Πολιτείες των ΗΠΑ από συντηρητικούς πολιτικούς. Στο νέο βίντεο είπε:

«Γεια, κοίτα εκεί! Μια κλασική τεχνική απόσπασης της προσοχής, που μας αποσπά από τα πραγματικά ζητήματα, τα οποία ψηφίστηκαν για να επικεντρωθούν στα καθήκοντά τους: δουλειές, υγειονομική περίθαλψη, προστασία των παιδιών μας στο σχολείο. Αλλά ξέρουμε ότι οι νταήδες είναι ανίκανοι στην επίλυση πραγματικών ζητημάτων. Αναζητούν εύκολους στόχους για να δώσουν την εντύπωση ότι είναι αποτελεσματικοί. Νομίζουν ότι η αγάπη μας, το φως μας, το γέλιο μας και η χαρά μας είναι σημάδια αδυναμίας. Αλλά κάνουν λάθος, γιατί αυτή είναι η δύναμή μας».

Ο οικοδεσπότης του Drag Race συνέχισε: «Οι drag queens είναι οι πεζοναύτες του κουήρ κινήματος. Μην το μπερδεύετε και μην σας αποσπάται η προσοχή: εγγραφείτε για να ψηφίσετε για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε αυτές τις βασίλισσες από τα γραφεία τους και να βάλουμε μερικούς έξυπνους ανθρώπους με πραγματικές λύσεις στην κυβέρνηση. Και παρεμπιπτόντως, μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή όσο μια ψήφος».

Το MTV και το World of Wonder εξέδωσαν, επίσης, μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έγραφε:

«Οι drag performers και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αντιμετωπίζουν απειλές σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό το RuPaul’s Drag Race, το MTV και το World of Wonder είναι περήφανα, που κάνουν δωρεά στο «The Drag Defense Fund.» Ελάτε να υποστηρίξετε το έργο του ACLU για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα».

Η Αμερικανική Έωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) έχει δημιουργήσει μια ειδική σελίδα, όπου ο κόσμος μπορεί να υποστηρίξει και να κάνει δωρεά στο νεοσύστατο «Drag Defense Fund». Με πολιτείες, όπως το Τενεσί να περνούν αντι=ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αγώνα ενάντια σε αυτό το είδος φανατισμού.

Η 15η σεζόν του RuPaul’s Drag Race προβάλλεται την Παρασκευή στο MTV.