Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ξαναχτυπά με χυδαίο σεξιστικό φυλλάδιο

39

Πλήθος οργισμένων αντιδράσεων προκάλεσε για ακόμη μία φορά πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, η οποία μοίρασε σε σχολεία ένα φυλλάδιο που βρίθει σεξιστικών και προσβλητικών παραδειγμάτων.

Την είδηση ανέδειξαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το περιστατικό συνέβη αυτή την εβδομάδα, όταν η Ένωση μοίρασε σε σχολεία ένα παλαιότερο φυλλάδιο της περιοδικού της «Physics News».

Σε αυτό γίνεται προσπάθεια να εξηγηθούν κάποια παραδείγματα φυσικής με τρόπο αλληγορικό, ο οποίος, όμως είναι εξαιρετικά προσβλητικός απέναντι στις γυναίκες και σε σημεία αγγίζει τη χυδαιότητα.

Παραθέτουμε μερικά από τα γεμάτα σεξιστικά σχόλια παραδείγματα.

Στο πρώτο (με τον τίτλο Αλληγορία 10η: «Γυναικείες Αντιδράσεις») αναφέρεται: «Η Μάγδα ανοίγει από μακριά τις πύλες του κάστρου και δίνει διαταγές στους πολεμιστές της να επιτρέψουν την είσοδο στον πολιορκητή!» αναφέρει το παράδειγμα, ενώ φτάνει στο συμπέρασμα ότι «Τελικά το πηνίο δεν ξέρει τι θέλει»!.

Σε ένα άλλο σημείο του περιοδικού εμφανίζεται μία στιχομυθία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι όπου, εντελώς… τυχαία, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ασταθής ψυχολογικά και νευρική: «Ο διάλογος συνεχίζεται μέχρι να μαυρίσει κι εκείνος. Όταν χαλάσει λοιπόν κι εκείνος, εκείνη αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα. Όσο πιο χάλια τον κάνει, τόσο λυτρώνεται από την μαυρίλα που κουβαλάει.Την άλλη φορά που θα μπλεχτείτε σε αψιμαχίες να γνωρίζετε, πως αν δεν εισπράξετε μέρος της αρνητικής αυτής ενέργειας, η άλλη πλευρά δεν αποφορτίζεται».
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών. ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε διακόψει τις επαφές με την ΕΕΦ έπειτα και από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για φαινόμενα ψευδοεπιστήμης εντός της Ένωσης.
Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!