Την Τρίτη που μας πέρασε, στην αρχή της καθημερινής της συνέντευξης Τύπου, η Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre, μίλησε για την εμπειρία της, και προέτρεψε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να μην το βάζουν κάτω. Οι δηλώσεις της έγιναν με αφορμή την Εθνική Ημέρα Coming Out.

«Όπως σε πολλά άτομα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το να κάνω coming out δε μου ήταν εύκολο», είπε η Jean-Pierre. «Η οικογένειά μου ήταν παραδοσιακή και συντηρητική. Το ότι είμαι γκέι, στην οικογένειά μου δεν ήταν κάτι που το ανέφερες δυνατά ή το γιόρταζες.» 

«Αλλά η οικογένειά μου -όπως πολλές, πολλές άλλες οικογένειες- ωρίμασε, ώστε να αποδεχτεί αυτό που ήμουν. Είδαν ότι το ποιο άτομο αγαπούσα, δεν άλλαξε αυτό που ήμουν ως άτομο, δεν άλλαξε τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω, και δεν άλλαξε τους στόχους που είχα για τη ζωή μου.» 

Η Jean-Pierre ζήτησε από τις Αμερικανίδες και τους Αμερικανούς να εμπνευστούν από την «ομορφιά της Αμερικής… ότι μπορείτε να πετύχετε τα όνειρά σας, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, τη χώρα καταγωγής, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ή την ταυτότητα φύλου σας.» 

Ως εκπρόσωπος του πιο ισχυρού ανθρώπου στον κόσμο, και ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η Jean-Pierre αναγνώρισε το τρέχον πολιτικό κλίμα, στο οποίο οι συντηρητικοί επιτίθενται σε κουήρ και τρανς άτομα. Ωστόσο, είπε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αγωνιστούν προς την υπόσχεση της χώρας.

«Γι’ αυτό είναι μεγάλη τιμή που υπηρετώ τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία, που στέκονται δίπλα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για πολλά χρόνια, και θα συνεχίσουν να είναι δίπλα σε όλα τα άτομα που κάνουν coming out», είπε η Jean-Pierre.

Αναλαμβάνοντας τη θέση της τον Μάιο, μετά την αποχώρηση της Jen Psaki, η Jean-Pierre έγινε η πρώτη Μαύρη και περήφανα ΛΟΑΤΚΙ+ γυναίκα, που υπηρετεί ως Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η Jean-Pierre, κλείνοντας είπε: «… σκεφτόμαστε αυτά τα άτομα που κάνουν coming out και εκείνα που το σκέφτονται, και είμαστε εδώ για εσάς, και θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε.»

Η Mαύρη λεσβία Karine Jean-Pierre έχει βασικό ρόλο στον Λευκό Οίκο

H πρώτη μαύρη λεσβία επικεφαλής προσωπικού υποψήφιας αντιπροέδρου των ΗΠΑ