Η Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου σταματάει τρανσφοβική ερώτηση δημοσιογράφου

20/06/2023
από
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre σταμάτησε έναν δημοσιογράφο που προσπάθησε να υπονοήσει ότι τα τρανς κορίτσια σε αθλητικές ομάδες θέτουν σε κίνδυνο τις cis συμπαίκτριες τους.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τι θα έλεγε ο πρόεδρος Joe Biden στους γονείς «που έχουν κόρες… που ανησυχούν ότι η κόρη τους μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστεί εναντίον ενός αρσενικού, ενός ατόμου που γεννήθηκε αρσενικό… και ανησυχούν για την ασφάλεια της κόρης τους;».

Η Jean-Pierre απέκλεισε αμέσως την ερώτηση και υπερασπίστηκε την τρανς νεολαία.

«Αυτό το οποίο υπαινίσσεστε είναι ότι ουσιαστικά λέτε ότι τα τρανς παιδιά είναι επικίνδυνα», είπε. «Θέτετε ένα ευρύ παράδειγμα ή μια εξήγηση για το τι θα μπορούσε δυνητικά να συμβεί… Αυτό είναι επικίνδυνο».

«Είναι επικίνδυνο να λέτε, ότι ουσιαστικά τα τρανς άτομα- τα παιδιά για τα οποία μιλάμε – είναι επικίνδυνα. Οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να το επισημάνω. Είναι ανεύθυνο».

Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να διαφωνήσει με την ερμηνεία της ερώτησής της, αλλά εκείνη δεν τον άφησε να παρέμβει και αντ’ αυτού προχώρησε.

Πριν από την έντονη ανταλλαγή απόψεων, ο δημοσιογράφος είχε παραθέσει ένα tweet του γερουσιαστή Tommy Tuberville (R-AL) που κατακεραύνωνε τις τρανς γυναίκες στα γυναικεία αθλήματα ως «μη ασφαλείς» και «λάθος».

«Υπό το πρίσμα των προτεινόμενων αλλαγών της παρούσας κυβέρνησης στον Τίτλο ΙΧ, ανησυχεί ο Λευκός Οίκος για τη σωματική ασφάλεια των γυναικών που ανταγωνίζονται άμεσα τους άνδρες στον αθλητισμό;», ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Δυστυχώς, ενώ ο Λευκός Οίκος έχει δείξει την υποστήριξη του προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, στο συγκεκριμένο ζήτημα προσπαθεί να κρατήσει όλες τις πλευρές χαρούμενες, δημιουργώντας αποκλεισμούς για τα τρανς παιδιά.

Η Jean-Pierre αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα «περίπλοκο ζήτημα» με «ευρύ φάσμα απόψεων». Είπε ότι ο προτεινόμενος κανόνας του Υπουργείου Παιδείας δίνει στα σχολεία την ευελιξία να καθορίσουν τις δικές τους αθλητικές πολιτικές, ενώ παράλληλα θεσπίζει προστατευτικές μπάρες για την αποφυγή διακρίσεων εις βάρος των τρανς παιδιών».

Τόνισε ότι πρόκειται για έναν προτεινόμενο κανόνα για τον οποίο το κοινό είχε τη δυνατότητα να υποβάλει σχόλια.

Η προτεινόμενη αλλαγή του κανόνα θα επιτρέψει στα σχολεία K-12 και στα πανεπιστήμια να περιορίσουν τη συμμετοχή των τρανς αθλητριών, ενώ παράλληλα θα απαγορεύει στα σχολεία να βγάζουν τελείως εκτός τα τρανς άτομα. Θα επέτρεπε γενικά στους τρανς μαθητές δημοτικού να παίζουν σε αθλητικές ομάδες που αντιστοιχούν στην ταυτότητα φύλου τους. Ωστόσο, οι ανώτερες βαθμίδες των σχολείων θα μπορούσαν να απαγορεύσουν στους τρανς μαθητές σε ορισμένα αθλήματα, αν ισχυρίζονταν ότι αυτό γίνεται για να διαφυλάξουν τη «δικαιοσύνη» ή να αποφύγουν την πιθανότητα τραυματισμών που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Πολλοί τρανς ακτιβιστές επέκριναν τη διοίκηση για τον συμβιβασμό και για το ότι υπέκυψε στη θέληση των αντί-τρανς απόψεων.
Δες και αυτό!