Η δήλωση του Μητσοτάκη για την ισότητα στον γάμο: «Κάθε πράγμα στον καιρό του»

3
796
Για την ισότητα στον γάμο μίλησε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου  στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Για πρώτη φορά η χώρα μας έχει μια εθνική στρατηγική για την ισότητα όσων συμμετέχουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Για πρώτη φορά επίσης άτομα τα οποία ανοικτά προσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλα και δεν κρύβουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, συμμετέχουν σε μία ελληνική κυβέρνηση, και στη θέση ενός πολύ στενό μου συνεργάτη, αλλά και υφυπουργός στο υπουργείο πολιτισμού και αυτό γίνεται από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση, δεν έγινε από κάποιους άλλους οι οποίοι υποτίθεται είναι προοδευτική. Αυτή τη στιγμή υπάρχει νομική κατοχύρωση του συμφώνου συμβίωσης. Για το ζήτημα του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, θα έλεγα, κάθε πράγμα στον καιρό του».

Αναφερόμενος ακολούθως στις γυναικοκτονίες, είπε πως «αποδέχομαι τον συγκεκριμένο όρο γυναικοκτονίες, γιατί θέλω να προσδιορίσω με αυτόν τον τρόπο ότι τα εγκλήματα αυτά από κάποτε θα χαρακτηρίζαμε εγκλήματα πάθους και τα κρύβαμε κάτω από το χαλί, τα θεωρούσαμε πως ήταν μέρος της εγκληματικής δραστηριότητας που υπήρχε στην χώρα, ότι μπορεί να έφταιγε και λίγο η γυναίκα που το προκάλεσε, πρέπει να αποκτήσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό ο οποίος εδώ, δεν πρέπει να αποκτήσει ιδιαίτερη και ξεχωριστή νομική κατοχύρωση. Έχουμε ένα ιδιαίτερα εξαιρετικά αυστηρό νομικό πλαίσιο για τις ανθρωποκτονίες και δεν μπορώ να δεχτώ ότι μία γυναικοκτονία, δηλαδή η δολοφονία μίας γυναίκας η οποία έχει ως αιτία το ίδιο της το φύλο είναι πιο απεχθείς από την δολοφονία ενός παιδιού ή από την δολοφονία ενός ηλικιωμένου. Κατά συνέπεια, ναι, συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, αλλά για τον δημόσιο διάλογο, για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για ένα πρόβλημα που υπήρχε πάντα στην ελληνική κοινωνία».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ότι υπάρχει Υφυπουργός του που είναι παντρεμένος στο εξωτερικό και αυτός λέει “Κάθε πράγμα στον καιρό του” αποδεικνύει για άλλη μια φορά την υποκρισία του άθλιου Πρωθυπουργού. Είναι σαν να λέει στους ομοφυλόφιλους “Δε θα έχετε όλοι τα ίδια δικαιώματα με τον κύκλο μου, εσείς της πλέμπας”. Όλη η ΛΟΑΤ+ Κοινότητα πρέπει να του πει το ίδιο στις ερχόμενες Εκλογές και να στείλει στον αγύριστο το ακροδεξιό και γεμάτο θρησκοληψία, ομοφοβικό συνονθύλευμα του!

  2. Δεν είναι ώριμη η κοινωνία όπως συνηθίζεται να λέγεται χρόνια τώρα.
    Είμαστε και σε προεκλογική περίοδο… Τζιζ….

  3. Δεν καταλαβαίνω τι θα πει κάθε πράγμα στον καιρό του, ο καιρος ειναι τώρα. Αλλα ας μην ξεχναμε και ποσοι βουλευτές της νεας δημοκρατίας ειχαν ψηφίσει κατα ή ηταν απόντες οταν ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης, μερικοί εκ των οποίων εχουν υπουργικές θεσεις σήμερα…

Comments are closed.