Η Danai Nielsen σε μια σπιτική cozy μικρού μήκους συναυλία

01/04/2020

Αύριο στις 20.30 είναι η σειρά της Danai Nielsen να μας κρατήσει συντροφιά μέσα απ’ τα live streams των Stay Home Sessions. Πρόκειται για τη νέα παραγωγή της ομάδας “United We Fly”, στην οποία καλλιτέχνες, μουσικοί και τραγουδοποιοί επιλέγουν το αγαπημένο spot του σπιτιού τους – γιατί #stayhome – και μας “επισκέπτονται” μέσω του live streaming. 

“Πρόκειται για μια σπιτική cozy μικρού μήκους συναυλία”, μας εξηγεί η Danai. “Με host τον Θοδωρή (Theodore) στην άλλη μεριά της οθόνης! Παρέα με τις φιλενάδες μου, τα synths, θα παίξω μερικά δικά μου κομμάτια και 2 ελληνικές διασκευές.”

H ίδια είναι ενεργή καλλιτεχνικά από το 2004, ως ιδρυτικό μέλος των Rosebleed. Έχει παίξει σε συναυλίες και festival ως opening act καλλιτεχνών όπως ο Santana, οι Hooverphonic και οι Cranberries. “Για την ώρα προσδιορίζομαι ως Nostalgic / dream / lo-fi / pop”, μας δηλώνει.

Της ζητάμε να μας πει περισσότερα για τον εαυτό της. “Βλέπω έντονα όνειρα, το αγαπημένο μου πράσινο είναι αυτό της χρυσόμυγας και θα ήθελα να κολυμπήσω δίπλα σε ένα δελφίνι. Έχω μανία με τις λίστες, το ζεστό νερό και η θάλασσα με ηρεμούν. Α, και δεν πίνω καφέ”.

Η συζήτηση πηγαίνει στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Μας λέει πως θαυμάζει “το attitude και την εκφραστικότητα” της κοινότητας ενώ τονίζει πως “η πολυχρωμία, το στυλ και την ιστορία της αποτελούν έμπνευση” για την ίδια.

Θέλουμε να τελειώσουμε με θετική διάθεση γι΄αυτό και της ζητάμε να κάνει μια ευχή και να μοιραστεί μαζί μας μια ευχάριστη εικόνα. Να πέσει η ταχύτητα των ρυθμών μας, να ηρεμήσουμε, και να αφήσουμε χώρο και χρόνο σε άλλα πλάσματα να ανθίσουν”, μας απαντά. “Επίσης, από προχτές διασχίζει το μπαλκόνι ένας πράσινος παπαγάλος με πορτοκαλί ράμφος και μακριά ουρά. Τα πρωινά ξυπνάω με καινούργια κελαηδίσματα. Τα ακούτε κι εσείς; Δεν είναι όμορφα;”

Ακούστε την αύριο στις 20.30, εδώ.


κεντρική φωτογραφία: Paris Anagnostopoulos

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!