Η Barbie ξεπέρασε το Harry Potter στο Box Office

0
63
Ακόμα και πριν κυκλοφορήσει, η ταινία Barbie είχε κερδίσει τις εντυπώσεις όλων και ήταν βέβαιο ότι θα έκανε μεγάλη επιτυχία. Μέχρι σήμερα το πρωί, που μπαίνει πλέον στην 5η εβδομάδα προβολής της, έχει ξεπεράσει την προηγούμενη ταινία της Warner Bros με τα υψηλότερα έσοδα, το «Harry Potter and the Deathly Hallows» του 2010.

Αυτό σημαίνει ότι η Barbie δεν έχει γράψει μόνο τη δική της ιστορία: έχει εκθρονίσει μια ταινία του Harry Potter. Το οποίο σημαίνει πολλά για ένα συγκεκριμένο TERF άτομο.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η JK Rowling, η διάσημη τρανσφοβική συγγραφέας της σειράς βιβλίων “Harry Potter”, υπέστη πτώση στα έσοδά της μετά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι το Pottermore, ο ψηφιακός εκδότης της Rowling, παρουσίασε μείωση 40% στις πωλήσεις.

Μήπως αυτή η μείωση έχει να κάνει με το ότι η Rowling διπλασίασε τις τρανσφοβικές της δηλώσεις; Είναι πιθανό: Το όνομα της Rowling αφαιρέθηκε πρόσφατα από ένα μουσείο του Σιάτλ λόγω της αντί-τρανς στάσης της, και φαίνεται όλο και περισσότερο ότι ακόμη και οι οπαδοί της σειράς Harry Potter έχουν βαρεθεί να την ακούν.

Η νίκη της Barbie στο box office, λοιπόν, είναι κάτι περισσότερο από μια ιστορική στιγμή: είναι η απόδειξη ότι η δημιουργία ενός κόσμου όπου η τρανς ταυτότητα δεν υποτιμάται αλλά εκπροσωπείται, μπορεί πραγματικά, να αποφέρει σοβαρά έσοδα. Η Barbie, η 13η ταινία στην ιστορία που ξεπέρασε τα 600 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ, όχι μόνο διαθέτει περήφανα μια τρανς ηθοποιό (Hari Nef), αλλά έχει διαβαστεί και ως μια μεταφορά για την ίδια την τρανς ταυτότητα.

Ακόμα κι αν το Gran Turismo αυτή τη στιγμή κάνει το αριστούργημα της Greta Gerwig να φύγει από την πρώτη θέση, έχει ήδη αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.