Η αστυνομία της Ρωσίας έκανε επιδρομές σε ΛΟΑΤΚΙ+ χώρους

83
Λίγες μόνο μέρες μετά την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας, η αστυνομία έχει αρχίσει να επιτίθεται και να καταστέλλει κουήρ χώρους στη Μόσχα.

Οι αρχές ξεκίνησαν τις νυχτερινές επιδρομές σε όλη τη ρωσική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα κλαμπ, σάουνες και μπαρ να κατακλύζονται από αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους στα παρευρισκόμενα άτομα.

Οι επιδρομές φέρεται να έγιναν με το πρόσχημα της αναζήτησης ναρκωτικών, που όμως δεν βρέθηκαν σε κανένα από αυτά τα μέση.

Ένα από τα κλαμπ στα οποία έκανε έφοδο η αστυνομία, φιλοξενούσε μια βραδιά με ΛΟΑΤΚΙ+ θεματολογία, στην οποία παρευρίσκονταν πάνω από 300 άτομα.

Σύμφωνα με μάρτυρες, σε ένα άλλο μέρος, μια σάουνα για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, οι αστυνομικοί ανάγκασαν τον κόσμο να ξαπλώσει στο πάτωμα με το πρόσωπο προς τα κάτω.

Τα περιστατικά αυτά έρχονται μόλις δυο ημέρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, σχετικά με τον χαρακτηρισμό του λεγόμενου «διεθνούς ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος», ως «εξτρεμιστικού».

Η απόφαση, η οποία επικυρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, έχει αφήσει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εκτεθειμένη σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης, αν θεωρηθεί ότι ένα άτομο ή ομάδα, ανήκει σε αυτό το ανύπαρκτο διεθνές κίνημα.

Αρκετές ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν εν μέσω αυτού του τρομακτικού και εχθρικού κλίματος, συμπεριλαμβανομένου του γκέι κλαμπ Central Station, στην Αγία Πετρούπολη.

«Ο χώρος που νοικιάζουμε αρνήθηκε να μας επιτρέψει να εργαστούμε λόγω του [νέου] νόμου. Ζητάμε συγγνώμη, δεν λειτουργούμε πλέον», μοιράστηκε το κλαμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον από το 2013, οι ρωσικές αρχές εφαρμόζουν αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσία με στόχο τη λογοκρισία και την καταστολή των δημόσιων συζητήσεων σχετικά με τις κουήρ ταυτότητες και κοινότητες.

Η διευθύντρια των παγκόσμιων συνεργασιών της Human Rights Campaign, Jean Freedberg, δήλωσε ότι η απόφαση της Ρωσίας είναι «καταδικαστέα» και μια επίδειξη της «καταπίεσης σε μια χώρα όπου οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι ήδη φοβούνται για τη ζωή τους».

«Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε μυστικά, σφραγισμένη από τον δημόσιο έλεγχο και κλειστή για όσα άτομα ήθελαν να υπερασπιστούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα», συνέχισε η Freedberg.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.