Η Αριάδνη είναι μία τρανς γυναίκα, που ζει στην Αθήνα και χρειάζεται τη στήριξή μας για να συγκεντρώσει χρήματα, με σκοπό να προχωρήσει τη διαδικασία της φυλομετάβασής της.

Όπως αναφέρει και η ίδια, να θυμίσουμε ότι το ελληνικό κράτος δεν καλύπτει καθόλου σχετικά ιατρικά έξοδα.

Explore GoGetFunding & their blog

 

Η Αριάδνη μοιράζεται τα εξής στο κείμενό της:

Είμαι τρανς γυναίκα, η οποία ζει ανοιχτά ως γυναίκα στην Αθήνα και ζητάω τη βοήθεια σας για να πραγματοποιήσω εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου (SRS) φέτος.

Η έντονη σωματική δυσφορία μου, καθώς και οι δυσκολίες και κίνδυνοι της ζωής ως γυναίκα με μη τυπικό σώμα καθιστούν το SRS μια αναγκαιότητα για εμένα.

Ζώ ως γυναίκα 24/7 τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά έχω ξεκινήσει την προσπάθεια να μαζέψω χρήματα για την εγχείρηση από ακόμη πιο πριν. Δυστυχώς η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ελληνικό σύστημα υγείας καλύπτει μηδέν από τα έξοδα της εγχείρησης*, καθιστά τη συγκέντρωση του χρηματικού ποσού εξαιρετικά δύσκολη, ιδιαίτερα για μια ανεξάρτητη γυναίκα, η οποία δεν έχει οικονομική ή και ψυχολογική στήριξη από την οικογένεια της. Έχω αναγκαστεί να δεχθώ δουλειές με χαμηλό μισθό και να ανεχθώ παρενόχληση σε εργασιακούς χώρους για να μαζέψω χρήματα, πάντοτε όμως συμβαίνει κάτι απρόσμενο το οποίο με κρατάει πίσω στον στόχο μου. Επί της παρούσης, για λόγους πέραν του ελέγχου μου, ζω με το επίδομα ανεργίας και οποιαδήποτε αποταμίευση είχα καταφέρει να κάνω προηγουμένως.

Έχω κάνει υπομονή σχεδόν μια δεκαετία για να ολοκληρώσω την μετάβαση μου, συνεχώς δίχως κάποιο τέλος στον ορίζοντα. Για το καλό της ψυχικής μου υγείας έχω ανάγκη να κάνω την εγχείρηση το συντομότερο δυνατόν. Για εμένα το να έχω ένα γενετικό σύστημα το οποίο δεν ταιριάζει με την ταυτότητα φύλου μου είναι πηγή πόνου και μακροχρόνιο εμπόδιο στο να εξερευνήσω με υγιή τρόπο το σώμα, την σεξουαλικότητα αλλά και ταυτότητα μου.

Αν έχετε τη δυνατότητα και αποφασίσετε να βοηθήσετε σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν δύσκολο για εμένα να καταπιώ την υπερηφάνεια μου και να ζητήσω βοήθεια, αλλά έχω φτάσει πλέον στο σημείο που δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Από καρδιάς

Αριάδνη

*Αυτά περιλαμβάνουν τα έξοδα της εγχείρησης και νοσηλείας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα έξοδα της περιόδου ανάρρωσης, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο μήνες.

Βοηθήστε την Αριάδνη να προχωρήσει και στηρίξτε την σε αυτήν την προσπάθεια κάνοντας μία δωρεά εδώ.