Με την απολογία του κοσμηματοπώλη ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο 77χρονος επιχειρηματίας προσπάθησε να ρίξει όλη την ευθύνη στο θύμα, ενώ δικαιολόγησε τα χτυπήματα που έδωσε στον Ζακ, ως προσπάθεια να τον κρατήσει μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Σε κάποια σημείο μάλιστα, ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τις κλωτσιές που το έριξε ως “ξώφαλτσες” και άρα(?) ανίκανες να προκαλέσουν τον θάνατό του.

Φυσικά επέμεινε στο αφήγημα (σ.σ. έχει καταρριφθεί) στου “δράστη με το ληστή”, προσπαθώντας να πείσει ότι το θύμα ήταν θύτης.

Ο διάλογος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου

Πρόεδρος: Πώς ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.

Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;

Κατηγορούμενος: Ήταν ξοφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα….

Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…

Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσαμε;

Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.

Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε….

Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που το προσπάθησα να τον κρατήσω…..

Πρόεδρος:Επιτεθήκανε στο κεφάλι σε ένα ευπαθές σημείο. Αυτό μας εξετάζουμε…

Κατηγορούμενος: Ο σκοπός ήταν να τον κρατήσω να έρθει η αστυνομία. Γιατί να τον σκοτώσω; Να γίνει τί;

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του 59χρονου μεσίτη.

Η άμεση καταγραφή της συνεδρίασης του δικαστηρίου μεταδίδεται από τους λογαριασμούς του ZackieOh Justice Watch στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (εδώ & εδώ).

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!