Η απογραφή σε Αγγλία και Ουαλία κατέγραψε για πρώτη φορά τον ΛΟΑΤΚ+ πληθυσμό

09/01/2023
από
Πρωτοποριακά στοιχεία απογραφής για την Αγγλία και την Ουαλία κυκλοφόρησαν, αποκαλύπτοντας ότι περισσότεροι από 260.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς.

Περίπου 1,5 εκατομμύρια άτομα (3,2%) απάντησαν ότι αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑ+, ενώ 43,4 εκατομμύρια άνθρωποι αναγνωρίστηκαν ως στρέιτ ή ετεροφυλόφιλοι.

Η ερώτηση που τέθηκε ήταν «ποιο από τα παρακάτω περιγράφει καλύτερα τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό;», με τις επιλογές στρέιτ ή ετεροφυλόφιλος, γκέι ή λεσβία, αμφιφυλόφιλος ή άλλος σεξουαλικός προσανατολισμός να είναι διαθέσιμες.

Συνολικά 748.000 από το 1,5 εκατομμύριο άτομα περιέγραψαν τους εαυτούς τους ως γκέι ή λεσβίες, 624.000 περιέγραψαν τον εαυτό τους ως αμφιφυλόφιλο και 165.000 επέλεξαν «άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό».

Η έκθεση από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) κυκλοφόρησε την Παρασκευή (6 Ιανουαρίου) και περιλαμβάνει για πρώτη φορά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου του κοινού.

Σύμφωνα με αυτή, από τα 45,7 εκατομμύρια άτομα που απάντησαν, 262.000 σημείωσαν «όχι» στην προαιρετική ερώτηση: «Το φύλο με το οποίο ταυτίζεστε είναι το ίδιο με το φύλο σας καταγεγραμμένο κατά τη γέννηση;».

Συνολικά 118.000 από τα άτομα που απάντησαν δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες.

Τα δεδομένα στοχεύουν να επιτρέψουν καλύτερη πληροφόρηση, να υποστηρίξουν την καταπολέμηση των διακρίσεων και να βοηθήσουν τις νομικές μεταρρυθμίσεις.

Το Λονδίνο αναδείχθηκε ως η περιοχή με το υψηλότερο ποσοστό ΛΟΑΤΚ+ ατόμων.

Η διευθύντρια του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS) Jen Woolford δήλωσε: «Το να έχουμε αυτές τις πρώτες εκτιμήσεις απογραφής σχετικά με τον πληθυσμό [της Αγγλίας και της Ουαλίας] σε σχέση με την ταυτότητα φύλου, καθώς και τον σεξουαλικό προσανατολισμό σε τοπικό επίπεδο, είναι ζωτικής σημασίας».

«Θα διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων έχουν τις καλύτερες πληροφορίες, ώστε να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την έκταση και τη φύση των μειονεκτημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όσον αφορά τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα, την υγεία, την απασχόληση και τη στέγαση».

 
Δες και αυτό!