Ο Gus Kenworthy απάντησε σε όσους δυσαρεστήθηκαν που δεν παρευρέθηκε στη δεξίωση του Λευκού Οίκου την Παρασκευή (27 Απριλίου).
Ο ολυμπιονίκης του ελεύθερου σκι ξεκαθάρισε την κατάσταση από το Twitter την Πέμπτη (26 Απριλίου), λέγοντας: “Όλοι οι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες των ΗΠΑ προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο να συναντήσουν τον Πρόεδρο μετά από τους Αγώνες.
Στην ετήσια επίσκεψη ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν έχει δει ποτέ ξανά τόσους πολλούς αθλητές να απορρίπτουν τις προσκλήσεις τους. Η αντίσταση είναι πραγματική· είπε.

 

Επιπλέον, άλλοι ολυμπιονίκες που απουσίασαν από την εκδήλωση ήταν η Lindsey Vonn, η Erin Hamlin, ο Adam Rippon, η Chloe Kim, η Jessie Diggins και ο David Wise.
Αλλά τότε ξέσπασαν αντιδράσεις με τους δυσαρεστημένους να λένε ότι οι ολυμπιονίκες δεν θα έπρεπε να λάβουν το επίδομα της Κυβέρνησης, αν δεν παρευρεθούν στη δεξίωση του Λευκού Οίκου.
Έτσι, ο Kenworthy ξανά μέσω Twitter εξήγησε γράφοντας: “Σε όσους ισχυρίζονται ότι ο @Adaripp [Adam Rippon] και εγώ δεν πρέπει να λάβουμε το επίδομα της Κυβέρνησης εφόσον δεν πήγαμε στη συνάντηση του Λευκού Οίκου: ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ!
Οι ΗΠΑ είναι μία από τις λίγες χώρες που δεν δίνει τίποτα στην ολυμπιακή της ομάδα είτε για την προπόνησή της είτε για τους αγώνες. Όλα τα λεφτά προέρχονται από τους χορηγούς και τις ιδιωτικές δωρεές” · έγραψε στο Twitter.
Ο Adam Rippon συμφώνησε και απάντησε: “Έτσι!”

Το ζευγάρι μοιράστηκε ένα φιλί στη σκηνή των GLAAD Awards νωρίτερα αυτό το μήνα.

Επιπλέον, ήρθε πολύ κοντά κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων νωρίτερα αυτό τον χρόνο, ανεβάζοντας φωτογραφίες μαζί κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ακόμα έγραψαν: “Είμαστε εδώ, είμαστε queer”.