Η απάντηση των Goody’s Burger House για το ομοφοβικό περιστατικό

07/10/2021
από

Η ομάδα των Goody’s Burger House, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για ομοφοβικές και σεξιστικές τοποθετήσεις σε συνέντευξη για εργασία, που εκφράστηκαν από υπάλληλο του υποκαταστήματός της στο Πασαλιμάνι, έστειλε επίσημα απάντηση.

Η Goody’s Burger House απέλυσε τον άνθρωπο που προέβη στις ομοφοβικές και σεξιστικές τοποθετήσεις, έθεσε σε προτεραιότητα την απευθείας επικοινωνία της με το άτομο που υπέστη το περιστατικό, και σημείνσε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει “δεν αντιπροσωπεύει τη νοοτροπία των ανθρώπων της Goody’s. Αντιθέτως, όλοι εμείς νιώθουμε υπερήφανοι που εργαζόμαστε για μια μάρκα, η οποία διαχρονικά βρίσκεται απέναντι σε κάθε είδους διαχωρισμό των ανθρώπων.”

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σχετικά με το περιστατικό ομοφοβίας και σεξισμού στο κατάστημά μας στο Πασαλιμάνι:

Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό από τα social media και ξεκινήσαμε αμέσως τη διερεύνηση, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν τα όσα περιγράφονται στη σχετική ανάρτηση, οπότε οι υπεύθυνοι του καταστήματος έλαβαν άμεσα την απόφαση να απολύσουν τον εν λόγω εργαζόμενο.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για αυτή την τόσο αρνητική εμπειρία που έζησε ο υποψήφιος εργαζόμενος, με τον οποίο είμαστε ήδη σε επικοινωνία, συζητώντας το ενδεχόμενο να εργαστεί σε κάποιο κατάστημά μας εφόσον το επιθυμεί.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το περιστατικό αυτό είναι μεμονωμένο, και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τη νοοτροπία των ανθρώπων της Goody’s. Αντιθέτως, όλοι εμείς νιώθουμε υπερήφανοι που εργαζόμαστε για μια μάρκα, η οποία διαχρονικά βρίσκεται απέναντι σε κάθε είδους διαχωρισμό των ανθρώπων, και αυτό το υποστηρίζει, όχι μόνο μέσα από την επικοινωνία της, αλλά και έμπρακτα, μέσα στα καταστήματά της.

Η ομάδα των Goody’s Burger House


Με βοηθήσατε και νικήσαμε μαζί!

Με νέα ανάρτησή του στο Facebook, ο Βαγγέλης, αναπαράγει την ανακοίνωση της Goody’s Burger House και σχολιάζει:

“Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω όταν φοβάσαι για κάτι τόσο πολύ και ξέρεις πως παρά τον φόβο κάνεις το σωστό πράγμα. Επιμένεις σε αυτό τον φόβο και κάνεις κάτι που θα βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους. Ίσως και να μην είχα ποτέ το θάρρος να το κάνω για εμένα (σε ένα παράλληλο σύμπαν), αλλά είχα το θάρρος να το κάνω για όλα μας.

ΥΓ: Και κάτι ακόμα. Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί και ελπίζει να αλλάξει αυτόν τον κόσμο, μην προσπαθείτε να τον σταματήσετε από το να το κάνει, αντιθέτως προσφερθείτε να υποστηρίξετε με όποιον τρόπο σάς είναι διαθέσιμος. Ορισμένα άτομα μού είπατε να μην ασχοληθώ. Σας είπα πως το να το αγνοήσω δεν είναι η λύση. Θέλω να πιστεύω πως τώρα σας απέδειξα, ότι η λύση είναι η ενσυναίσθηση και η ενεργή συμμετοχή μας απέναντι σε τέτοια αδικήματα, και όχι η απάθεια. Υιοθετήστε λίγο από αυτό, και ποτέ δεν θα είστε μόνα σας.”Δες και αυτό!