Η απάντηση της Δανάης Μπάρκα στις χονδροφοβικές δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου

31/10/2023
από

Η Δανάη Μπάρκα απάντησε στα πρόσφατα χονδροφοβικά σχόλια του Περικλή Κονδυλάτου, αναφέροντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν την προβληματική κατηγοριοποίηση των ατόμων με βάση το τι θεωρείται κοινωνικά ως υγιές πρότυπο.

Ο σχεδιαστής δήλωσε συγκεκριμένα: «Βλέπω κορίτσια με παραπάνω κιλά να βγάζουν κοιλιές έξω. Δεν έχω πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά, αλλά αυτό με το body shaming και όλα αυτά τα κινήματα, λίγο έχουμε χάσει το μέτρο. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που κάτι δεν του πηγαίνει, να επιδεικνύει τα λίπη».

Συνεχίζοντας μίλησε κατά των συμπεριληπτικών διαφημίσεων, οι οποίες παρουσιάζουν διαφορετικούς τύπους σωμάτων, και τόνισε ότι το σωστό είναι ένα, αυτό δηλαδή που λένε οι γιατροί.

Σε αυτά τα έντονα χονδροφοβικά σχόλια λοιπόν, απάντησε η γνωστή παρουσιάστρια επισημαίνοντας ότι δεν ήταν σίγουρη για το αν είναι σωστό να αναπαραχθούν αυτές οι δηλώσεις.

«Σκεφτήκαμε πολύ αν πρέπει να αναπαράγονται τέτοιες δηλώσεις. Από την άλλη είπαμε ότι αν δεν τα συζητάμε τα πράγματα και δεν διαχωρίζουμε τη θέση μας και τα αφήνουμε να πολλαπλασιάζονται.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να κάνουν δηλώσεις απλά γιατί είναι αιχμηρές, ξέρουν ότι θα υπάρξει αναπαραγωγή και επειδή αυτόν τον καιρό ο καθένας με τη δουλειά του μπορεί να μην αναπαράγεται, να βρίσκει άλλους τρόπους για να αναπαραχθεί», είπε.

«Όχι απλά θα διαφωνήσω, θα προσπαθήσω να είμαι ευγενική. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει ο οποιοσδήποτε να κρίνει ή να σχολιάζει ή να δημιουργεί αυτή την τάση. Γιατί αυτό έτσι ξεκινάει, ξεκινάει ο ένας και αναπαράγεται. Το τι είναι υγιές και τι όχι το ξέρουν οι γιατροί μας, δεν το ξέρει κανένας άλλος. Αν εγώ φέρω ένα χαρτί γιατρών, που όντως οι εξετάσεις μου είναι καλές, θα σταματήσει να ασχολείται; Το θεωρώ τραγικό», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η αισθητική είναι υποκειμενική καθώς και ότι δεν υπάρχει λόγος να αναπαράγεται δημόσια η κριτική σε αυτήν.

«Η αισθητική είναι πολύ υποκειμενικό. Μπορεί ως Δανάη να μην μου αρέσει η αισθητική του κύριου Κονδυλάτου. Αλλά δεν θα το πω δημόσια, γιατί δεν θα επιλέξω να αναπαραχθώ δημόσια κρίνοντας κάποιον άλλο.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν να κρίνουν και να “ταμπελιάζουν” τους ανθρώπους με το υγιεινό και το ανθυγιεινό. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ίσα ίσα που είναι εκπληκτικό που πλέον οι διαφημίσεις και μπράβο στις εταιρίες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι εκεί έξω δεν είναι μόνο 60-90-60».

Τέλος, όπως έχει ξανά μοιραστεί με το κοινό στο παρελθόν, μίλησε για τα μηνύματα που δέχεται από τα νέα παιδιά, και που σχετίζονται με την εικόνα που έχουν για το σώμα τους.

Συγκεκριμένα είπε: «Υπάρχουν γυναίκες και νέα κορίτσια που μας έχουν στείλει μήνυμα ότι πρώτη φορά έβαλαν μαγιό. Δεν μπορούμε να γεννιόμαστε σε έναν τόπο, που δεν ξέρουμε πότε θα πεθάνουμε, και να μην μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας, γιατί κάποιος βγαίνει και λέει “πώς είσαι έτσι, βάλε την κοιλιά σου μέσα”. Δεν γίνεται με τόσα προβλήματα που υπάρχουν, να δημιουργούμε έξτρα προβλήματα αυτοπεποίθησης, αμφισβήτησης και στο πώς είμαστε στην εμφάνισή μας».
Δες και αυτό!