Αστυνομικοί της ΓΑΔΑ θέλησαν να δηλώσουν και να διαδηλώσουν την αντίθεση τους σε όλα όσα είχε υποστήριξε ο κ. Μιχάλης Λώλης, ως ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο policenet.gr διαβάζουμε σχετικά:

Θραύση κάνουν τις τελευταίες ημέρες τα t-shirt όπως αυτό που βλέπεται στην φωτογραφία που παρουσιάζει το bloko.gr και προέρχεται από αστυνομικό της ΓΑΔΑ -ένας μεταξύ των πολλών- που θέλησαν να δηλώσουν και να διαδηλώσουν την αντίθεση τους σε όλα όσα πολύ πρόσφατα υποστήριξε ο κ. Μιχάλης Λώλης, ως ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θυμίζουμε ότι κατά τη τοποθέτηση του ο αξιωματικός του τμήματος της ρατσιστικής βίας αποφάνθηκε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, “στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών, υπάρχουν 9.000 ΛΟΑΤ άτομα τα οποία φοβούνται και κρύβονται”.

Είναι και αυτός, όπως τα μπλουζάκια, ένας ευρηματικός τρόπος σιωπηρής έκφρασης αποδοκιμασίας όλων όσα διέρρευσαν από το έρκος των οδόντων του αξιωματικού.

Νωρίτερα, ο Αβέλλας Μιχάλης, Αστυνομικός – Αν. Δημ. Σύμβουλος Δ. Τεμπών έγραψε σε ιστότοπο τα εξής σχετικά με το θέμα:

Ένα όνειδος και μια ντροπή, ένας αστυνομικός κατήφορος που δεν έχει τέλος με μία τρομακτική σιωπή σε προθέσεις που πλέον αρχίζουν να προσωποποιούνται και να περνούν σχήμα. Ένα όνειδος να ασχολούμαστε συνεχώς μαζί σου, για να περάσεις μια νέα ατζέντα πραγμάτων που δεν συνάδουν με την ελληνική πραγματικότητα και να βαφτιστούν οι διαφωνούντες φασίστες ή ζηλωτές χριστιανοί.
Στην Ελληνική Αστυνομία δεν πρέπει απλά να έχεις τα τυπικά προσόντα ενός καλού και εργατικού υπαλλήλου με τα κατάλληλα σωματικά προσόντα που θα σου επιτρέπουν να προασπίσεις τον εαυτό σου και το δημόσιο συμφέρον, αλλά να εμφορείσαι και από βαθιά ριζωμένη πατριωτική και εθνική πίστη ώστε να υπερασπιστείς την χώρα σου μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος.
Και είναι άκρως επικίνδυνο να υποστηρίζεις ότι 9000 άτομα στην Αστυνομία είναι γκέι, γιατί έτσι είναι στο εξωτερικό.
Απόδειξέ το ειδάλλως συκοφαντείς και προσβάλλεις βάναυσα το κύρος του Σώματος. Τον χάρτη της Ελλάδας τον παρατηρείς καμία φορά και τις χώρες που δορυφορείται; Μπορείς να αντιληφθείς ότι είμαστε λίκνο της Δημοκρατίας; Μπορείς να αντιληφθείς ότι εδώ είναι Ελλάδα, σταυροδρόμι και κοιτίδα δύο κόσμων, Ανατολής και Δύσης;
ΕΡΩΤΆΤΑΙ: Ακούει κανείς;;;;
Οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία και οι εκλεγμένοι θα σπάσουν την εκκωφαντική τους σιωπή, διότι σε καιρούς κρίσης το σιωπείν εστίν συναινείν;

Η είδηση που κάνει το γύρω του διαδικτύου, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ., όπως διαβάσαμε στο lesbian.gr είναι η εξής:

Εσωτερική έρευνα για να μετρήσει τους ομοφυλόφιλους αστυνομικούς πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, μετά τον σάλο που προκάλεσε δήλωση αξιωματικού ότι στο Σώμα υπηρετούν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται.

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Ιουλίου όταν – με αφορμή το νομοσχέδιο για την «νομική αναγνώριση φύλου» πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο «Σεβόμαστε και κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα των όλων – Έμφυλες και ερωτικές ταυτότητες» – ο αξιωματικός στην ομιλία του σημείωσε ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών υπάρχουν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται». Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο συγκεκριμένος αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας, έχει δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος και έχει προχωρήσει σε σχετικές κινητοποιήσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. ενώ – ως επικεφαλής ομάδας αστυνομικών με τις ίδιες ερωτικές επιλογές – προσπάθησε να συμμετάσχει στο πρόσφατο Gay Pride της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε αρνητικά σχόλια από αρκετούς αστυνομικούς και εντός του κτιρίου της ΓΑΔΑ υπήρξαν αστυνομικοί που φόρεσαν μπλούζα που έγραφε «δεν είμαι από τους 9.000». Πριν μερικές βδομάδες έφτασαν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγγραφες διαμαρτυρίες στελεχών της ΕΛΑΣ για τη συγκεκριμένη δήλωση-εκτίμηση του αξιωματικού τους Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν να πληροφορηθούν από πού προκύπτει κι αν υιοθετείται ο συγκεκριμένος αριθμός ομοφυλόφιλων αστυνομικών και γιατί δεν υπήρξε παρέμβαση ανώτατων αξιωματικών. Έτσι μετά τις επιστολές διαμαρτυρίας διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα ανατέθηκε σε αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας που έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο των αναρχικών”.

Η συγκεκριμένη είδηση αναφέρεται στον γνωστό μας, πλέον, Μιχάλη Λώλη, Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Τμήματος Αντιρατσιτικής Βίας και πρώτο Έλληνα Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας που δήλωσε δημόσια της σεξουαλική του ταυτότητα ως ομοφυλόφιλος.

Κρατάμε κάθε επιφύλαξη για την εγκυρότητα της είδησης καθώς, ήδη σε αυτά που αναπαράγονται βρίσκουμε ανακρίβειες. Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Λώλης φέρεται να δήλωσε ότι “σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών υπάρχουν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα” ενώ στην πραγματικότητα έκανε μια προσωπική, αυθαίρετη ποσόστωση, αναφερόμενος γενικά σε έρευνες του εξωτερικού για τον αριθμό των ομοφυλόφιλων Ελλήνων αστυνομικών, που δεν συγκεκριμενοποίησε. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και την συγκεκριμένη του τοποθέτηση στην εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο της ομιλίας του θα το ακούσετε στο 7:00 του βίντεο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν είμαι ούτε εγώ ένας από τους 9000 Αυτό είναι σίγουρο …
  Είμαι ένας από το λιγότερο 2,5 εκατομμύρια (και λίγα λέω με αυτά που έχουν δει τα ματάκια μου).
  Κοιτάχτε πραγματικά και προσεχτικά , τους άντρες σας τους φίλους σας τις φίλες σας, τις γυναίκες σας.
  Δεν είναι μόνο η φύση που καθορίζει αλλά και η επιθυμία, το ένστικτο.
  Σαν άνθρωποι δεν μας καθορίζει μόνο το εξωτερικό σχήμα …. Αλλά οι επιλογές και ο συναισθηματικός μας κόσμος. ΟΙ σεξουαλικές μας επιθυμίες. Ότι κι είναι ο καθένας είναι για τον εαυτό του.
  Στεναχωριέμαι πολύ γι αυτούς τους 9000 που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη … αλλά και για όλους εσάς που κρύβεστε πίσω από την διπροσωπία σας για να μην έχετε αυτό που πραγματικά θέλετε τελικά…. Ελευθερια!!!

Comments are closed.