Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας για το pride και τον σεξουαλικό προσανατολισμό

0
301

Στον σεβασμό του σεξουαλικού προσανατολισμού κάθε ατόμου ανεφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, μέσα από μια ανάρτηση που έκανε πριν λίγες ώρες στο Facebook.

Η ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας έγινε με αφορμή τη διεξαγωγή του πρώτου global pride, μετά και τις πολλές ακυρώσεις pride σε όλο τον κόσμο.

“Σε μια ανοικτή, ελεύθερη, ευνομούμενη Πολιτεία, όλοι απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι στοιχείο της ανθρώπινης ταυτότητας κάθε ατόμου, ο δε σεβασμός του στο κοινωνικό σύνολο αυτονόητος. #worldPride2020#GlobalPride2020“, σημείωσε η Υπουργός.

Σημείωση συντάκτη: Είναι σημαντικό στις δηλώσεις μας, να αναφερόμαστε τόσο στον σεξουαλικό προσανατολισμό όσο και στην ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου, μιας κι ο μήνας και η ημέρα Υπερηφάνειας αφορά στο σύνολο των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων κι όχι μόνο σε αυτά των γκέι. 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!