Με κεντρικό σύνθημα το «Πες το Ναι!» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/04 η συνέντευξη τύπου της πανελλήνιας καμπάνιας για την Ισότητα στον Γάμο «Πες το Ναι!».

Από νωρίς το απόγευμα, άτομα και μέλη οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και ο δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώθηκαν στην ταράτσα του ξενοδοχείου Brown – ACROPOL, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της καμπάνιας #pestonai.

Με την πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι!»*, το περιοδικό ANTIVIRUS αναδεικνύει αυτό το ζήτημα ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία. 

Ξεκινώντας, ο εκδότης του περιοδικού ANTIVIRUS Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, μίλησε για τις διακρίσεις που (εξακολουθούν να υφίστανται) τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη χώρα μας, τονίζοντας πως η ψήφιση της ισότητας στον γάμο θα διορθώσει μία μεγάλη αδικία και θα βάλει τέλος σε μία σοβαρή καταπάτηση σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάλεσε στη συνέχεια όλον τον κόσμο να στηρίξει την καμπάνια, υπογράφοντας υπέρ της στο site της καμπάνιας pestonai.gr.

Πες το Ναι
ο εκδότης του περιοδικού ANTIVIRUS Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

Φώναξε και εσύ μαζί μας «Πες το ναι!», γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική! Μπες στο pestonai.gr και υπόγραψε για την ισότητα στον γάμο.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή του βίντεο της καμπάνιας που δημιουργήθηκε με τη συμβολή του σεναριογράφου Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη.

Για τη συμμετοχή του μίλησε (μέσω Ζοοm) και ο Γιώργος Καπουτζίδης, αναφέροντας πως η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα πρέπει να μείνει ενωμένη και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Πες το Ναι
Ο σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης

Λίγα λόγια για την καμπάνια

Η καμπάνια έχει ως κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τις οικογένειές μας και το δικαίωμα που διεκδικούμε. Ταυτόχρονα καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κεσσίδης

*Το έργο Πες το Ναι! Πανελλήνια Καμπάνια για την Ισότητα στον Γάμο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!