Η Cynthia Erivo θα «αψηφήσει τη βαρύτητα» στο WorldPride στην Ουάσιγκτον, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι η πρωταγωνίστρια του «Wicked» θα είναι μέρος του μεγάλου αυτού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η πολυβραβευμένη Erivo θα είναι η επικεφαλής του Φεστιβάλ Δρόμου και Συναυλίας του WorldPride 2025. Η είδηση έρχεται μετά την υποψηφιότητά της στα Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Elphaba στο «Wicked», καθώς και μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή της στην τελετή των βραβείων.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε στο Metro Weekly ο Ryan Bos, εκτελεστικός διευθυντής της Capital Pride Alliance, οικοδεσπότη της εκδήλωσης, για την προγραμματισμένη εμφάνιση της Erivo. «Η Cynthia είναι κάποια που προσωπικά έχω αρχίσει να θαυμάζω από τις παραστάσεις που έχει παίξει στο Broadway μέχρι πρόσφατα στο Wicked, και είμαστε ενθουσιασμένοι που την έχουμε ως headliner».
Ο Bos πρόσθεσε στο πρακτορείο ότι «η ισχυρή καλλιτεχνική δεινότητα της Cynthia Erivo και ο ακλόνιτος ακτιβισμός της την καθιστούν την τέλεια καλλιτέχνιδα για να είναι επικεφαλής αυτού του σημαντικού γεγονότος».
Ο Bos πρόσθεσε ότι η επερχόμενη εμφάνιση της Erivo θα αποτελέσει μια «εξαιρετική στιγμή ενότητας, εορτασμού και ορατότητας για την παγκόσμια ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητά μας».
Η Erivo υποστηρίζει ανοιχτά εδώ και χρόνια τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αξιοποιώντας και τη δική της κουήρ εμπειρία και κερδίζοντας μάλιστα βραβείο της GLAAD για τις προσπάθειές της να «αυξήσει την ορατότητα» των κουήρ ερμηνευτών.
Το φεστιβάλ δρόμου και η συναυλία θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν στις 22:00 τόσο στις 7 όσο και στις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο των πολυαναμενόμενων ΛΟΑΤΚΙ+ εορτασμών. Η headline εμφάνισή της θα πραγματοποιηθεί το πρώτο βράδυ.
Αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της αναμφίβολα μαγευτικής επερχόμενης εμφάνισης της Erivo ή του headline set της σούπερ σταρ Jennifer Lopez. Οι παραστάσεις της Erivo και της Lopez θα διεξαχθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικές τοποθεσίες.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τόσο σπουδαία ταλέντα που θέλουν να γίνουν μέρος του WorldPride», πρόσθεσε ο Bos.