Οι ακτιβίστριες/στές από τη Μόσχα βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους για να ξεφύγουν από τον ομοφοβικό νόμο περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» .

Το Σάββατο το βράδυ ένας γκέι καλλιτέχνης μετέφερε μήνυμα ΛΟΑΤΚΙ+ αλληλεγγύης στον ουρανό της Μόσχας.

Ύψωσε μια γιγαντιαία σημαία του Pride με δεκάδες μπαλόνια ηλίου.

Τα βίντεο της πολύχρωμης διαμαρτυρίας δείχνουν τη σημαία να υψώνεται πάνω από την πλατεία Manezhnaya. Η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ περηφάνιας αιωρήθηκε προς το Κρεμλίνο, και αναμφίβολα εξόργισε εκείνους που βρίσκονται μέσα.

Σύμφωνα με την Moscow Times, η διαμαρτυρία ενορχηστρώθηκε από τον γκέι καλλιτέχνη Alexander Donskoy. Βέβαια, για να μην υπάρξει αμφιβολία, ένα πανό με το όνομα του Donskoy ήταν τοποθετημένο κάτω από τη σημαία.

Ο Donskoy ήταν ο δήμαρχος της πόλης του Arkhangelsk στη Βόρεια Ρωσία μεταξύ 2005 και 2008. Ανακοίνωσε το 2006 ότι σκοπεύει να κατέβει για πρόεδρος της Ρωσίας.  Το 2007 συνελήφθη και κατηγορήθηκε για οικονομικά εγκλήματα και κατάχρηση εξουσίας.

Έλαβε μια τριετή δοκιμαστική ποινή, με τους υποστηρικτές του να ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες είχαν πολιτικά κίνητρα.

Μετά την καταδίκη του, αναγνωρίστηκε ως σύγχρονος καλλιτέχνης και ιδιοκτήτης γκαλερί.

Αποκάλεσε την τελευταία του επίδειξη «LGBT Over The Kremlin» .

 

Στη Novaya Gazeta δήλωσε, ότι ανέλαβε δράση, ως απάντηση στην κριτική των Ρώσων αξιωματούχων προς τις ξένες πρεσβείες, που φέρουν τη σημαία ΛΟΑΤΚΙ+ σημαία στη Μόσχα.

Αρκετές πρεσβείες κυμάτισαν τις σημαίες υπερηφάνειας καθ ‘όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένης και της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία το έκανε σε αντίθεση και στον Donald Trump και στον Vladimir Putin.

Η πράξη εξόργισε πολλούς Ρώσους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της Ekaterina Lakhova, που ανησυχούσε ότι «έμμεσα» προωθούσε την ομοφυλοφιλία στα παιδιά. Μάλιστα, παρομοίασε την πράξη με την περίπτωση ενός πολύχρωμου παγωτού.

Ο Putin απέρριψε την κριτική, υποδηλώνοντας ότι η επιλογή της αμερικανικής πρεσβείας «αποκάλυψε κάτι για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί» , αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσημες καταγγελίες στις πρεσβείες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά.

Η Μαντόνα “χρωστάει” ένα εκατομμύριο δολάρια στη Ρωσία και αρνείται να τα πληρώσει